Напрежението сред отборите от ЮЗ трета лига расте 3 кръга преди края на есенния дял

Нови девет мача ще се изиграят по програмата БФС от 15-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига в събота, 14 ноември. Три кръга преди приключване на есенния дял от настоящото първенство напрежението сред отборите все повече нараства. Една част от тях се борят за оглавяване на таблицата, а други – за осигуряване място в групата.

В Ботевград местният “Балкан” ще посрещне временния водач в групата

 

“Марек”, който до момента има само една загуба.

 

В отбора на домакините има няколко футболисти, които ще бъдат до последно по въпрос заради травми. Става дума за Ангел Ангелов, Емил Колев и Георги Кременлиев. Голмайсторът Петко Петков не взе участие в последните занимания и по всичко личи, че ще отпадне от сметките на наставника си Иван Редовски. Последният сподели, че независимо от проблемите в отбора ще търси начин за успешно представяне срещу отбора на “Марек”. Президентът на “Марек” Цветан Видински заяви, че очаква да се появят клубове, които да финансират отборите, срещу които ще играят футболистите на “Марек”. Жалко че с нефутболни средства, според него, ще се търси спечелване на първото място. „При нова победа в Ботевград вече виждам нашия отбор като първи в края на полусезона”, допълни Видински. Този двубой ще бъде ръководен от елитния футболен съдия Николай Йорданов.

 

Мачът “Вихрен” – “Сливнишки герой”

 

ще се играе на стадиона в Микрево заради забрана на кмета на община Сандански да се провеждат спортни мероприятия на територията на общината. Срещата отново ще бъде без публика. В този мач отборът на гостите ще излезе без наказания Георги Кузовски и оперирания Ничо Ничев. „Наблюдавах играта на отбора на “Вихрен” срещу “Беласица”, игран в Петрич миналата сряда. Според мен санданските футболисти изпуснаха положенията си, а силната игра на футболистите на домакините през второто полувреме им донесе трите точки в този директен двубой. Очаквам доста надъхани домакини, които със сигурност ще продължават да се борят за атакуване на първото място. Отиваме да играем добър футбол – и каквото стане на терена”, сподели Петър Малинов – старши треньор на “Сливнишки герой”.

На стадиона

 

в Доброславци месният “Надежда” ще домакинства на “Пирин” /Разлог/.

 

Гостите загубиха напоследък като домакини от “Вихрен” и “Марек”, но пък победиха като гости в Ботевград. Това е признак на факта, че се справят по-добре като гости и със сигурност ще търсят доказване и в Доброславци. Отборът на домакините напоследък претърпя загуба като домакин от ФК “Кюстендил” с 0:2 и с по 0:4 като гост на “Оборище” /Панагюрище/ и “Ботев” /Ихтиман/. Те имат и един отложен мач с отбора на “Беласица” като домакини. Със сигурност ще търсят добро представяне срещу отбора на “Пирин” /Разлог/, с когото поделят 12-ото място с по 15 спечелени точки до момента.

 

В Кресна се очаква изключително интересен мач

 

между местния “Перун” и “Беласица” /Петрич/. Домакините в изминалия кръг победиха с 1:0 в Панагюрище и излязоха извън  опасната зона. С всички сили ще търсят спечелване на нещо от петричкия тим, за да може да укрепят позициите си във временното класиране. Доста тежко е напоследък за футболистите на “Беласица”, които след триседмична пауза по известни причини сега за осем дни се натоварват в три мача. Два от тях срещу “Велбъжд” /Кюстендил/ и “Вихрен” /Сандански/ завършиха успешно и в момента петричани заемат четвърто място с 30 спечелени точки. Само с победа и в събота срещу “Перун” като гости могат да запазят амбициите си за атакуване на първото място в таблицата.

На стадион “Искър” в град Самоков

 

“Рилски спортист” ще посрещне “Оборище” /Панагюрище/.

 

В последните четири кръга отборът на “Рилски спортист” спечели две победи срещу “Левски” /Чепинци/ и “Банско” като домакини и срещу “Гранит” /Владая/ като гости и загуби на стадион “Осогово” с минималното 0:1 от делящия първото място с “Марек” отбор на ФК “Кюстендил”. Президентът на “Оборище” Илия Анчев сподели, че в този мач няма да могат да разчитат на контузения Никола Мицански. Мариан Ловков е вече напълно излекуван и ще бъде на разположение на треньорския щаб за съботния двубой. „Очаква ни много труден мач срещу негостоприемния домакин, който все още няма загуба на собствен терен”, сподели Анчев.

 

В Етрополе ще се играе другият интересен мач между силните отбори на местния

 

“Чавдар” и ФК “Кюстендил”.

 

Отборът на домакините е във възход, след като и в изминалия кръг победи “Левски” /Чепинци/ като гост с 2:0, преди това с 5:0 също като гост “Банско”. Ненапразно в момента той е с 4 точки след отбора на “Вихрен”, 1 след “Беласица” и 7 след “Марек” и ФК “Кюстендил”. Наставникът на “Чавдар” Красимир Стоев заяви, че всички футболисти са на негово разположение в този мач и са повече от уверени в победата си над ФК “Кюстендил”. Старши треньорът на гостите Николай Николов-Чезето сподели, че няма да може да разчита на наказания Росен Йорданов, когото има кой да замести. „Имаме поставена цел – утвърждаване на първото място, което ще стане реалност само след победа в събота над отбора на “Чавдар” в Етрополе”.

В град Гоце Делчев добре представящият се отбор на

 

“Пирин” ще гони победа срещу “Левски” /Чепинци/.

 

В този мач наставникът Димитър Крушовски няма да може да разчита на наказания Борис Иванов, а гостите – на контузения Очечукво Обаси и Вилиян Комитски, който ще отсъства по лични причини.

 

В Банско едноименният отбор ще посрещне “Гранит” /Владая/.

 

Отборът на гостите ще бъде лишен от наказания Люцкан Люцканов. Напоследък те инкасираха шест поредни загуби и са 14-и с 12 точки. Отборът на домакините е последен в таблицата. „Ще търсим първа победа. Всички футболисти са на мое разположение. Само спечелването на трите точки ще подобри психоклимата и самочувствието на нашите момчета”, сподели новият наставник на “Банско” Георги Галчев.