Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилНапролет вдигат модерен хотелски и спортен комплекс върху бившето поделение в Кюстендил

Напролет вдигат модерен хотелски и спортен комплекс върху бившето поделение в Кюстендил

Съоръжението ще включва спортна зала за 3000 души, вилни къщички, басейн с 50 метра дължина, игрища и паркова зона

 

През пролетта на 2019 година ще бъде направена първа копка за строителството на хотелски и спортен комплекс на мястото на бившето поделение в Кюстендил. Това каза областният управител Виктор Янев пред журналисти на Коледния коктейл, с който администрацията уважи медиите.

Съоръжението ще включва спортна зала за 3000 души, хотели и вилни къщички, басейн с 50 метра дължина, игрища и паркова зона. Очаква се строителството да стартира през март-април следващата година.

“След като идейният проект е готов, очакваме да бъдат подготвени работен и технически проект, за да се реализира инвестиционното намерение. Има договорен и финансов ресурс с различни фондове, но ще го обявим, когато стане факт”, допълни още губернаторът. Той оцени проекта като много хубав и изрази надежда той да се реализира в рамките на следващите 2-3 години.

Областният управител припомни, че от началото на годината с решение на Министерския съвет е предоставена за стопанисване и управление сградата на бившата Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура на областната администрация, като се надява да има промяна в нейното предназначение.

“В момента тече процедура по прехвърлянето на недвижимата част от страна на Министерството на земеделието и храните”, доуточни Виктор Янев.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular