Friday, May 3, 2024
HomeРегионСамоковНаредиха изложба в Самоков за 30-годишнината на парк "Рила"

Наредиха изложба в Самоков за 30-годишнината на парк “Рила”

По повод 30 години от създаването на Национален парк „Рила“ уредниците от отдел „Природа“ откриха изложбата на РИМ – Благоевград по проект „Музеен пъзел – природа и традиции“ в посетителски-информационен център в град Самоков. Гости на събитието бяха ученици от СУ „Отец Паисий“. След като изгледаха филм за НП „Рила“ и научиха важни факти за защитената територия, децата чуха историята на пеликана Поли – главен герой в музейната изложба.

Представянето на отделните изложбени модули завърши с демонстрация на играта „Крилато пътешествие“, специално изработена по проекта от нашите партньори Център „АЛОС“. Най-забавно за децата беше да влязат в ролята на пеликан и да преминат през трудния път на миграцията. С много усмивки, размяна на подаръци и обещания за нови срещи завърши посещението в слънчевия Самоков.
Музейната изложба ще гостува в Самоков до края на месец март. Друга интересна изложба, отново част от честванията на годишнината на парка, е на сдружение „Зелени Балкани“ в Посетителски център – Паничище, представяща НАТУРА 2000 зоните.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular