Tuesday, May 7, 2024
HomeСпортНаставникът на Беласица Иво Тренчев доволен от футболистите

Наставникът на Беласица Иво Тренчев доволен от футболистите

Приключи въвеждащата седмица от подготовката на мъжкия отбор на ОФК Беласица за новото първенство във Втора професионална лига. През това време новият треньор Иво Тренчев изпробва наличните футболисти в двустранна игра.

Само десет дни почивка са имали футболистите, с които работи наставникът в момента. Първите му впечатления за дошлите на проби футболисти отвън са добри. по думите му – вомчетата се стараят. Пробният период продължава, като напоследък към подготовката се присъедини и 17- годишния Радослав Мутафов, играещ на позиция зад нападателя. Той е юноша на Лудогорец и ЦСКА, национал юноши до 16 г. Треньори са му били Тихомир Йосифов и Емил Георгиев в Лудогорец, а в ЦСКА 1948 е тренирал с първия и втория отбор при треньорите Мирослав Миндев и Георги Иванов-Геша.
Лятната си подготовка започна и Александър Тунчев с отбора на Арда Кърджали, но след покана от петричкото ръководство се озова в Беласица. Той е на легендарния футболист на петричкия отбор в А група/сезони 2001/2002, 2004/2005/ – железния защитник Димитър Мутафов.
Окончателното решение за него ще бъде взетосъвсем скоро. Новодошлият бразилски нападател Игор Фелипе не взе участие в учебната игра и продължава да тренира индивидуално с кондиционния треньор Антон Иванов. От понеделник той ще бъде натоварен на 100% заедно с останалите футболисти.
Привлечените млади състезатели, играли за последно в първия и втория отбор на ФК Пирин, все още не са с оформени документи, но е възможно това да стане факт след нови преговори между двете ръководства.
От няколко дни тренировъчния екип облякоха за пореден път бившите футболисти Любомир Граминов и Владимир Гогов. Още на старта на втората седмица се очаква да се включат вратаря Димитър Пангев от Чавдар Етрополе и защитника Атанас Димитров. “Предстои много работа на новия треньорски щаб, начело с Иво Тренчев. Нужно е търпение от всички страни”, категорични са футболни наблюдатели в Петрич.
Съгласно изискванията на БФС двама футболисти до 21 години трябва да бъдат на терена най-малко 45 минути. Засега отборът разполага от досегашните с Айвън Ангелов и Димитър Иванов. Дошлите от Пирин футболисти ще засилят конкуренцията и най-добрите двама от тях ще намират място на терена в официалните срещи още на старта на първенството.
Има вероятност да се завърне и бързоногия Стивън Кирилов, който остави отлични впечатления от предстоя си преди 2 години в Беласица, играл за последно в ЦСКА-1948. Очаква се още един вътрешен халф от Камерун.
Очертава се отборът на Беласица да бъде един от най-младите, като в по-напреднала възраст са само Атанас Чепилов и Любомир Граминов.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular