Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникНа вниманието на РЗИ и Агенцията по храните! Перничани сигнализират: В магазин...

На вниманието на РЗИ и Агенцията по храните! Перничани сигнализират: В магазин “Билла” върви ремонт и едновременно се продават хранителни стоки, прахолякът е неописуем, ще се направили ли проверка или сме втора ръка хора?!

 

Ктъче от ремонтиращата се БИЛЛА в Перник

В хипермаркет БИЛЛА в Перник едновременно текат ремонтни дейности и върви търговията с хранителни стоки, оплакаха се перничани. Те попитаха: допустими ли са ремонтни дейности и продажба на хранителни стоки да вървят паралелно в едно и също помещение? «И като казваме ремонти, не разбирайте само разместване на стелажи и тук-там някакви дребни кръпки с гипс или леки козметични бояджийски работи. Имаме предвид съвсем истински ремонти, придружени от неизбежния най-малко прахоляк. Това няма нищо общо с хигиенните норми. Няма и кой да отговори на елементарния въпрос какво точно се случва в обекта и кога ще приключи тази строителна „вакханалия”.», коментират клиенти на хипермаркета в кв.”Твърди ливади”.

Хората в действителност са притеснени тъй като на праха от ремонта се продават и ястия от топлата витрина, колбаси, млечни изделия, салати

«Допустимо ли е всичко това? Къде са контролните органи», питат се перничани. Собственик на веригата е германската Rewe Group. «Дали и в онази, другата Европа, в самата Германия собствениците биха си позволили да действат по този начин? Или отново ние, българите, в частност перничани, сме втора ръка хора, та при нас всичко може? Не беше ли по-редно магазинът да затвори, ако трябва и за месец врати и да си направи ремонтите, без да извършва търговска дейност не само с непакетирани стоки, а с всички асортименти? И може би Агенцията по безопасност на храните трябва да надникне във въпросния обект и да си каже думата. Защото бизнесът си е бизнес и той си гони интересите, но човешкото здраве също би трябвало да е от значение», казват перничани. Търговската верига си запазва правото на отговор.

Любомира ПЕЛОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular