Friday, May 3, 2024
HomeСпортНеочаквано, но факт! „Подгорец” победи „Светкавица” с 5:2

Неочаквано, но факт! „Подгорец” победи „Светкавица” с 5:2

Отложеният мач от 7-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” между отборите на „Светкавица” (Митиново) и „Подгорец” (Коларово) се игра в изминалата неделя. Срещата се очакваше с голям интерес, защото отборите на „Светкавица” и Митиново бяха с еднакъв брой точки до момента и са кандидати за спечелване на титлата през настоящото първенство 2021/2022. Мачът започна равностойно. И двете защити бяха бдителни и не допускаха противниковите нападатели да обстрелват отблизо вратарите им. В 19-ата минута с далечен изстрел бившият футболист на „Беласица”, сега с фланелката на „Подгорец” (Коларово), Иван Танчев с далечен обстрел насочи кълбото към вратата на домакините, то тупна пред вратаря на домакините Христо Бахтарлиев и го изненада за 0:1. Пет минути по-късно след атака по левия фланг на домакините, подета от Виктор Тодоров, последва центриране в наказателното поле на подгорци и там опитният Георги Кокалков с глава изпрати топката неспасяемо в мрежата на стража им за 1:1. Последваха пропуски на Владимир Кабранов и Георги Кокалков. Това бе добре дошло за отбора на гостите. До края на първата част на срещата футболистите на „Подгорец” отбелязаха нови два гола, от които Иван Танчев с топовен изстрел изненада вратаря на „Светкавица” Христо Бахтарлиев и веднъж Тодор Кръстев очи в очи срещу него успя да го преодолее. Така при резултат 3:1 за отбора на „Подгорец” футболистите на двата тима се прибраха на почивка.
През второто полувреме футболистите на „Светкавица” опитаха да променят нещата в своя полза, но играта им в този двубой не вървеше и се стигна до нови два пропуска на Владимир Кабранов и Георги Кокалков. Атаките на гостуващия тим бяха по-точни и до края на мача Тодор Кръстев отбеляза нови две попадения, а за домакините се разписа веднъж Костадин Карагеоргиев с глава след центриране от ъглов удар.
Този мач беше ръководен отлично от именития петрички съдия Иван Георгиев-Ибрика.
След мача топ футболистът на „Светкавица” (Митиново) Десислав Трайков сподели: „Каръкът ни преследваше през целия мач. Излязохме прекалено мотивирани, но нещата ни на терена не се получаваха. Футболистите на „Подгорец” (Коларово) се възползваха от нашите груби грешки и успяха да си реализират головите положения.”

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular