Monday, May 6, 2024
HomeСпортНилана Колевска и Василена Йорданова със златни отличия от Международния турнир "Фея...

Нилана Колевска и Василена Йорданова със златни отличия от Международния турнир “Фея под липите”

13 гимнастички от кюстендилската школа по художествена гимнастика “Велбъжд” бяха част от Международния турнир “Фея под липите” в Стара Загора, където се представиха отлично и си заслужиха както медалите, така и аплодисментите на публиката за своите композиции. В турнира своите съчетания показаха над 500 състезателки. По регламент за медалите се класираше само по 1 гимнастичка от клуб.

Клуб “Велбъжд” се представи с две състезателки в „А” категория, като и двете грации грабнаха отличия. Нилана Колевска, р. 2007 г., зае 3-то място в многобоя, след като спечели златен медал на бухалки, а на лента се нареди 5-а. Със злато на бухалки се окичи Василена Йорданова, р. 2008 г., а на лента зае 6-о място.

Ансамбълът девойки старша възраст в състав Десислава Георгиева, Белослава Кенова, Киара Кирилова, Ралица Павлова и Александра Георгиева игра в „Б” категория и завоюва бронзовите медали.

Индивидуално в „Б” категория отличия спечелиха Габриела Василева, р. 2011-а – сребро на въже и 5-о м. на без уред, Габриела Машова, р. 2010, злато на въже, сребро на без уред. Карина Бурназка, р. 2009-а, също е първа на въже и втора на без уред. Божидара Златанова, р. 2008-а, завоюва бронз на обръч, остана 5- а на без уред и 4-та в многобоя. Две пети места записа Белослава Кенова, р. 2006-а, на топка и лента. Три златни медала грабна Маглен Бурназка, р. 2004-та. Тя стана първа в многобоя на топка и бухалки. Четвърто място на бухалки записа Десислава Георгиева.

За спортен клуб по гимнастика “Велбъжд” предстои традиционният общински турнир “Кюстендилска пролет”, който ще бъде на 13 април от 10 ч. В него участие ще вземат над 100 гимнастички от клуба.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular