Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСапарева баняНовите резервоари за питейна вода в Сапарева баня са пред пускане в...

Новите резервоари за питейна вода в Сапарева баня са пред пускане в експлоатация

Двата нови резервоара за питейна вода в Сапарева баня от няколко дни вече се пълнят и са пред пускане в експлоатация, стана ясно на последното заседание на Общинския съвет. „Предстои приемна държавна комисия, която да въведе обекта в експлоатация”, каза кметът на общината Калин Гелев. Предстои избраният с обществена поръчка надзорник – фирма „Евростандарт” – Варна, да събере техническата документация и да я внесе в ДНСК-София. От ДНСК пък ще назначат комисия, която да установи дали съоръжението отговаря на изискванията.

„Надявам се до един-два месеца надзорът да събере всички необходими документи, както и да установим какво не е разплатено”, посочи Кален Гелев. Стана ясно още, че от общината са се договорили с „Рила спорт” – дружеството, изградило съоръженията, да премахне ненужната дървесина на обекта, за което има предписание на РЗИ, РИОСВ и Басейнова дирекция. Освен това съоръжението ще се огради.

Двата резервоара за питейна вода са построени през 2007 г., но не са довършени и пуснати в експлоатация, заради което се налага извършеният сега ремонт. Те са с обща вместимост 4 хил. куб. метра. Пускането им в експлоатация ще осигури допълнително питейна вода и ще реши изцяло проблемите с водоподаването за Сапарева баня.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular