Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортНовият вратар на „Беласица“ (Петрич) Захари Димитров: Дошъл съм да се отблагодаря за...

Новият вратар на „Беласица“ (Петрич) Захари Димитров: Дошъл съм да се отблагодаря за доверието и да помогна с каквото мога отборът да заеме челно място в групата

От три дни  в отбора на „Беласица“ тренира вратарят Захари Димитров, който попълни една празнота в отбора, особено след като бе опериран досегашният вратар Кирил Георгиев. Неговото привличане стана светкавично. Обърнахме се с няколко въпроса към него преди старта на новото футболно първенство на ЮЗ трета лига.

Захари Димитров

– Г-н Димитров, как стана привличането ви в отбора на Беласица?

–  Проведени бяха няколко разговора от длъжностни лица в клуба. Две неща натежаха, за да приема офертата и да облека за втори път екипа на „Беласица“. Това са откъсването от семейството и дългото разстояние до Разлог. Второто е, че трябваше да постъпя човешки и да помогна в този изключително тежък момент в отбора на „Беласица“. Иначе нямам думи за отношението и условията, които ми предостави ръководството и треньорския щаб на „Пирин“ (Разлог). Безкрайно им благодаря и нека не ми се сърдят, защото в „Беласица“ съм бил веднъж, останах с добри впечатления по времето на треньора Пламен Мицански и сега за втори път за моя приятна изненада бях посрещнат радушно.

– С какви амбиции облече отново екипа на „Беласица“?

– Винаги съм мечтал да застана под рамката на известен отбор, а „Беласица“ е име в българския футбол. Няма нужда да посочвам какви успехи са постигнали в своята история. С тези футболисти, които заварих, и ако, дай Боже стъпим на „Цар Самуил“, смятам че нашият тим ще бъде приятната изненада в настоящото първенство.

– Готов ли сте да поведете новия си отбор към първата победа в събота?

– Ще направя всичко възможно, грубо казано, да заключа вратата и да ръководя действията на футболистите пред мен и дано с точен мерник колегите в нападение да направят така, че да спечелим трите точки. Сили и възможности имат и смятам да зарадваме Комити още на старта на новото първенство.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular