Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаНовият парк в Дренски рид над Дупница под 24-часово видеонаблюдение

Новият парк в Дренски рид над Дупница под 24-часово видеонаблюдение

До дни ще се монтира оборудването

 

 

Продължава обособяването на новия парк в Дупница. В местността Дренски рид над града, където се оформя пространството за отдих и разходки, вече има видеонаблюдение, а до дни ще се монтира оборудването. „Наземните дейности са вече реализирани. На 11 май са монтирани и работят камерите в района, които са с 24-часово видеонаблюдение. Следващата седмица трябва да бъде монтирано и парковото оборудване”, казаха от пресцентъра на общината в отговор на наши въпроси.

Стана ясно, че са оформени алеите за разходка, обособени са кътове за отдих, за поставяне пейки и кошчета за отпадъци.

Както сме писали, паркът се изгражда с общинско финансиране. За целта в бюджета на общината бяха заложени 114 600 лева.

Паркът се изгражда около поставения преди няколко години висок пилон с националното знаме, което се вижда от всички точки на града и от главен път Е-79. Намира се недалеч от параклиса „Свети Спас”. Мястото е свързвано с епизоди от романа „Тютюн” на Димитър Димов, част от прототипите в който са от Дупница.

Дренски рид е едно от местата, харесвано от дупничани за разходка. Местността представлява хълм, намиращ се над Ловния дом в града, и оттам се разкрива красива панорама към Рила планина и околността.

 

 

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Вие на една асфалтова алея парк ли му казвате? A да допълня -и камери за наблюдение,а може би и някоя и друга пейка.Колко сте жалки!!!

  2. разбира се някой с фирма е намазал договора за наблщдение ..предполага 6-7 хил лева на месец .. дали е от ДПС или Герб не знам

Comments are closed.

Most Popular