Sunday, May 5, 2024
HomeРегионСамоковНовият филиал на ДГ „Пролет” в Самоков ще бъде готов до края...

Новият филиал на ДГ „Пролет” в Самоков ще бъде готов до края на лятото

Новият филиал на ДГ „Пролет” ще бъде готов до края на лятото, съобщиха от община Самоков. Строителните дейности ще приключат до края на април. Детската градина ще има възможност да поеме пет групи. По този начин предучилищните групи, които сега се обучават в училище „Неофит Рилски 2”, ще освободят базата на училището и това ще даде възможност за организация на целодневен процес на обучение.

Кметът Владимир Георгиев и директорът на детска градина „Пролет” Искра Радева посетиха ремонта на филиала на ДГ „Пролет”, като огледаха изпълнението и отделните детайли по проекта. От новата учебна година се предвижда да бъдат приети децата от предучилищните групи.

Сградата, която се ремонтира в момента, е изградена преди повече от 15 години със средства по европейска програма. Проектът предвиждаше само грубия строеж и не включваше вътрешен ремонт и обзавеждане. В част от сградата, отново с европейски средства, бе направен Корпус за социални услуги, за другата част се очакваше подходящата програма, чрез която да се завърши изграждането на детска градина. В края на 2020-а община Самоков спечели финансиране от МОН за ремонт и обзавеждане на детската градина и след приключване на процедурите за избор на изпълнител стартираха строително-ремонтните работи. Работният процес тече интензивно, като в момента се изгражда цялата вътрешна част на градината съгласно съвременните стандарти и изисквания.

Направени са електрическата и отоплителната инсталация и ВиК системите, обособяват се помещенията, кухни, дневни, спални и кабинети. Проектът отговаря на изискванията за достъпна среда. До април се очаква да приключи строителството и да започне работата по вътрешното обзавеждане и вертикалната планировка на двора.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular