Saturday, May 4, 2024
HomeСкоростиНовият Range Rover Sport SVR вече върти обиколки на Нюрбургринг

Новият Range Rover Sport SVR вече върти обиколки на Нюрбургринг

Серийното производство на Range Rover Sport ще започне през 2022 година, а британците вече тестват върховата версия SVR на Северната дъга. Налице са нова, по-агресивна оптика, в комбинация с old school задвижване.
Третото поколение на Range Rover Sport и неговата версия SVR вече не са базирани на старата платформа D7u, а на новата модулна надлъжна архитектура (MLA платформа). Тази алуминиева основа позволява използването на меки хибриди, plug-in и чисто електрически задвижвания. SVR отново ще разполага с добре познатия 5,0-литров компресорен V8 на борда, който доставя 575 к.с. в настоящия модел. Не е сигурно дали ще има подобрение на производителността за новия модел, като има вероятност той да получи технология мек хибрид.
Еволюция вместо революция
Известен вътрешно като „AJ“, двигателят в момента се произвежда от Jaguar Land Rover в Улвърхемптън след затварянето на завода за двигатели на Ford в Bridgend. С въвеждането на стандарта за емисии Euro 7, петлитровият агрегат най-вероятно ще трябва да изчезне, поне на европейските пазари. Много е възможно да бъде заменен от 4,4-литров V8 от BMW.


Range Rover SVR идва с по-агресивни престилка и странични прагове, както и ревизирана задна част. Отпред се забелязват по-големи въздухозаборници и тесни фарове с LED светлинни ленти. Решетката изглежда тясна. Като цяло, дизайнът на върховия SUV е само незначително развит. Зад огромните алуминиеви джанти се крият огромни спирачни апарати, които се захапват в огромните спирачни дискове. Ходовата част също предстои да бъде преработена по отношение на комфорта. Отзад правят впечатление обновената престилка, интегрираният дифузьор и изпускателните тръби с четири накрайника, характерни за върховите спортни модели.
Тежка конкуренция
Със SVR Range Rover се насочва към знаменитата конкуренция на Audi RS Q8, BMW X6 M, Mercedes-AMG GLE 63, но също така и Porsche Cayenne Turbo Coupé и дори Lamborghini Urus. Това са все върхови модели, които се борят яростно в битката за титлата “Крал на спортните SUV”, а с появата на SVR се задава нов претендент, който да ви обърка още повече при избора ви. /ams.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular