Friday, May 3, 2024
HomeСкоростиНовото Renault Captur става хибрид

Новото Renault Captur става хибрид

Копанията Renault ще представи новото поколение на компактния кросоувър Captur на автосалона във Франкфурт през септември догодина. Първоначално моделът ще се предлага с двигатели с вътрешно горене, но през 2020 г. ще излезе и версия с хибриден агрегат, който ще се зарежда от електропреносната мрежа.

Според информациите, Renault ще оборудва следващия Captur с 1,6-литров бензинов двигател с 4 цилиндъра, който ще работи в комбинация с електромотор и литиево-йонна батерии с капацитет 9,8 кВт/ч. Само на ток кросоувърът ще изминава около 50 км.

Самият агрегат е разработка на Nissan, който заедно с Renault е част от един и същи концерн. Той ще бъде използван и за други модели на алианса, в това число и за хибриди на Mitsubishi. Хибридната система ще се появи при третото поколение на кросоувъра Nissan Qashqai и при втората генерация на Renault Kadjar.

Новият Captur, моделна година 2020, ще получи и 1,3-литровия бензинов двигател, разработен от Renault-Nissan съвместно с концерна Daimler, а също така и нова версия на сегашния 1,5-литров дизел. Тя ще бъде доработена, за да отговаря на новите екологични стандарти.

Освен това, кросоувърът ще има обновен дизайн на екстериора, а салонът ще използва елементи от последните модели на Renault, в това число нова информационно-развлекателна система и система за полуавтономно придвижване ProPilot, която ще е достъпна за най-високите нива на оборудване.

 

 

 

 

 

 

Home

RELATED ARTICLES

Most Popular