Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникНов удар срещу Корнелия в Перник! И депутатът Л. Бонев със самоотвод...

Нов удар срещу Корнелия в Перник! И депутатът Л. Бонев със самоотвод от листата

Евдокия Асенова: Високи резултати сме имали тогава, когато водачите ни са били местни хора

Народният представител от БСП-Перник Любомир Бонев си направи отвод и няма да участва в листата за парламентарните избори през април. Това стана ясно на брифинг, който той и  колегата му Евдокия Асенова дадоха за медиите в понеделник.

„Решението ми е продиктувано от липсата на комуникация между местното и централното управление. Властта за мен не е самоцел. Ще работя за БСП да спечели изборите“, заяви Бонев.

Депутатът подчерта, че е имало решения на централното ръководство, които не са били добри за област Перник, като визира подреждането на листата, в която 1-во, 2-ро и 6-о място се определят от „Позитано” 20.

На свой ред Евдокия Асенова определи изборите като различни и по-сложни предвид факта, че в челото на листата на БСП за Перник няма да са хора, които са избрани от пернишките социалисти. „Личностите са много важни в политиката. Високи резултати сме имали тогава, когато водачите ни са били местни хора, но все пак ние се явяваме на тези избори с програма. Надявам се Стоян Мирчев да успее да спечели доверието на перничани, което не е толкова лесно“, каза още Асенова.

Припомняме, че в неделя самоотвод от кандидатдепутатската листа на БСП си направиха областният и общински лидер на Столетницата в миньорския град Валентин Петков и Стефан Кръстев. Като основен аргумент за това двамата посочиха, че имат особено мнение за начина, по който бе структурирано началото на червената листа за Пернишка област. „На практика бе отнето правото ни на мнение“, заявиха Петков и Кръстев по повод наложения от лидера на БСП Корнелия Нинова водач на листата – столичанина Стоян Мирчев.

По време на съвместния си брифинг действащите депутати от Перник Любомир Бонев и Евдокия Асенова направиха и отчет на работата си в 44-тото Народно събрание.

Любомир Бонев отчете като свои успехи запазването на храм-паметника в Гърло, помощта му при инфраструктурните проекти, станали факт в областта, и усилията му в помощ на местната болница по време на пандемията. „За мен беше чест и привилегия да представлявам перничани и беше отговорност преди всичко“, подчерта Бонев.

Евдокия Асенова добави, че по време на мандата си като представител на левицата в парламента заедно с усилията на нейните колеги са успели да се преборят родителите, чиито деца не са в детски градини, да бъдат компенсирани, както и да отпадне външното оценяване за 4-ти и 7-и клас. През тази седмица тя ще зададе въпрос към здравния министър във връзка с решението да се анкетират педагозите защо не искат да се ваксинират. Според нея това е грубо нарушаване на правата им.

RELATED ARTICLES

Most Popular