Sunday, May 5, 2024
HomeНовиниБългарияОбвиниха 39-годишния Галин, убил жена си и дъщеричката си в Испания

Обвиниха 39-годишния Галин, убил жена си и дъщеричката си в Испания

Българинът е под полицейско наблюдение в болницата след опит за самоубийство

Българин е обвинен в жестоко убийство на жена си, и 6-годишната им дъщеричка в испанския град Мостолес. 29-годишната Ирина, убита от съпруга си, е имала намерение да се раздели с него.

„Ирина беше много добър човек и не можем да разберем какво се е случило“, казват пред испанските медии нейни близки.Тя признала пред своя приятелка, че се разделя със съпруга си. В нощта на двойното престъпление никой от съседите не чул нищо странно в блока, в който семейството живеело повече от седем години. Намерението на съпругата да се раздели с мъжа си, може би е дало повод на 39-годишния българин Галин да убие нея и дъщеря им Мария. Жената никога не е подавала сигнали за малтретиране, но въпреки това е казвала на нейни близки, че в някои случаи съпругът й е бил агресивен. Дни преди трагичния инцидент, мъжът съобщил на няколко приятели, че е нападнал жена си и че ще посегне на живота си. Притеснени, те отишли в къщата на българина и чукали на вратата, но никой не им отворил.

Уведомена е Националната полиция, която при пристигането си, откриват безжизнените тела на жената и момичето, с множество прободни рани по врата и гърдите. Българинът е направил опит за самоубийство, като се е намушкал с ножа в гърдите и краката. Мъжът е откаран в болница в Махадахонда, където са извършени още тестове, за да се оцени сериозността на нараняванията, които той си е причинил сам. Към момента предполагаемият убиец остава под постоянно полицейско наблюдение. Соченият за извършител на двойното престъпление работел в автосервиз, а Ирина била маникюристка.

Общинските власти обявиха тридневен траур в памет на убитите майка и дъщеря, към което се е присъединил и кметът на испанското градче Ноелия Посе, която е и говорител на всички партии с представителство в общината. Преустановени са всички официални и политически мероприятия, а знамената ще бъдат спуснати наполовина.

RELATED ARTICLES

Most Popular