Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградОбжалване спира маркировката на улици в Благоевград

Обжалване спира маркировката на улици в Благоевград

Улиците в Благоевград тази година останаха без подновена пътна маркировка. Причината е, че една от фирмите-кандидати е обжалвала избора на изпълнител за полагане на пътна маркировка по пътищата и уличната мрежа на общината за тази и следващите две години. Очаква се решението на съда да излезе най-късно до две седмици.
2-ро основно училище е едно от централните училища в Благоевград, където всеки ден пристигат десетки ученици. Около училището има няколко пешеходни пътеки, които не се виждат добре заради почти изтритата маркировка. Вечер положението е още по-сериозно.

Процедурата не започва отначало, просто двете инстанции потвърдиха желанието на жалбоподатерля да бъдат отворени всички оферти, което в момента се случва. Комисията по избор на изпълнител в момента оценява ценовите офелти, заедно с анализите, обясни инж. Любомир Треновски – директор Дирекция “Планиране на инвестиционните дейности – Строителство и екология” към община Благоевград.
След като изборната комисия се произнесе, ще бъде избрана и фирмата изпълнител, която да подмени маркировката.
Това се влоши от лятото заради горещините. Община Благоевград в своите технически задания и изисквания към процедурата по обществена поръчка е заложила иновативни европейски решения с модерни методи на полагане на маркировката, каза още инж. Треновски.

Обсъждани са аварийни варианти, в които общината да се погрижи за маркировката, ако процедурата се протака и след решението на съда. По закон обаче общината може да покрие много малка част от пътищата.

RELATED ARTICLES

Most Popular