Sunday, May 5, 2024
HomeСпортОбзор! Миньор е едноличен лидер в ЮЗ Трета лига, Пирин (Рз)бърше дъното

Обзор! Миньор е едноличен лидер в ЮЗ Трета лига, Пирин (Рз)бърше дъното

Нови десет мача от 10-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига бяха изиграни по терените на Югозападна България. Отбелязани бяха общо 30 гола, от които 20 от домакините и 10 от гостите. На стадион „Арена Симитли” се срещнаха

 

Септември и Чавдар (Етрополе).

 

Тази среща се очакваше с много голям интерес и с играта си футболистите наистина го потвърдиха. Победата бе еднакво нужна и за двата отбора, като домакините само при победа се измъкваха от опасната зона, а гостите при победа съхраняваха надеждите си за атакуване на първото място.

По-добре влязоха в мача футболистите на Септември и в 18-та минута Росен Петров реализира първата сериозна атака на отбора за 1:0. В 40-та минута вратарят на ЧавдарСлави Петров получи червен картон за груба игра извън наказателното поле и остави отбора си с човек по-малко до края на мача. При това положение старши треньорът на Чавдар Иван Иванов извади от игра полевия играч Павел Головодов, за да освободи място на резервния вратар Александър Радков. През втората част на мача отново по-дейният и по-добрият отбор на терена бе този на домакините, за които точни бяха Симеон Димитров в 48-ма, Борислав Сандев в 55-та и Микаел Калу в 62-ра минути, за гостите попаденията бяха дело на Илиян Йорданов в 52-ра и Николай Ботев в 68-ма минути за крайния резултат 4:2. С тази победа отборът на Септември е на 17-то място с 10 точки, а Чавдар са 5-ти с 16 точки.

На помощния терен на стадион „Георги Аспарухов” в кв.”Герена” премериха сили отборите на

 

Левски ІІ и Витоша (Бистрица).

 

Срещата бе от изключително значение за отбора на гостите, които след поредица от загуби се озоваха в опасната зона на изпадащите. Възпитаниците на Кристиян Узунов се справиха по много добър начин и с гол на Георги Амзин в 43-та минута постигнаха победата над сините. През втората част на мача на два пъти Александър Сергиев и Георги Амзин опитаха отблизо да огорчат вратаря на домакините Иван Андонов, но не успяха. Веднъж и младите левскари бяха в удобна позиция за гол, но ударът на Борислав Рупанов бе спасен от вратаря на Витоша Калоян Петков. С тази победа отборът на Витоша е на 18-ти с 10 точки, но все още е в опасната зона на изпадащите, а ЛевскиІІ са 14-ти с 12 точки.

На стадиона в Микрево се срещнаха

 

Вихрен (Сандански) и Костинброд.

 

Две различни цели преследваха отборите в този мач, като победата за домакините бе повече от наложителна за съхраняване надеждите за атакуване на първото място, а гостите пък се нуждаеха от положителен изход от мача, за да се измъкнат от опасната зона на изпадащите. С далеч по-добра игра на футболистите наВихрен, те постигнаха съвсем заслужена победа след попадение на младия Християн Димитров в 15-та минута. То се оказа единствено в целия мач, но достатъчно за спечелване на трите точки от домакините, които след тази победа са на 2-ро място с 22точки, с 3 по-малко от лидера Миньор(Перник), а ОФК Костинброд се закотви на 19-то място в опасната зона с 6 точки.

В Ботевград eдин срещу друг се изправиха местният

 

Балкани ЦСКА ІІ (София).

 

През първата част на срещата не се стигна до отбелязване на гол. През втората част на мача отборът на гостите игра по-смислено и с голове на Марк-Емилио Папазов, Георги Чорбаджийски и Георги Димитров записа класическа победа с 3:0 и след този мач са 3-ти в класирането с 19 точки, а Балкан след загубата са 6-ти с 16 точки.

На стадион НСА се срещнаха третият отбор на

 

ЦСКА 1948 иСлавия ІІ (София).

 

Това всъщност бе и дебют на новия старши треньор на ЦСКА 1948 ІІІ Александър Александров-Алвиша. Като цяло срещата премина под диктовката на футболистите от армейския тим, които започнаха зле мача, след като Емре Дрянов от гостите откри резултата за 0:1 в 28-ма минута. В 32-ра минута Мартин Димитров при заучено положение след центриране изпрати топката с глава неспасяемо зад вратаря на гостите Илиян Илиев за 1:1. Новите две попадения за отбора на домакините бяха реализирани н 80-та минута от страна на Васил Димитров и в 89-та от Михаил Цонев. Така при резултат 3:1 за отбора на ЦСКА 1948 ІІІ главният съдия Милен Въжарски даде край на мача. След тази победа отборът на армейците е на 11-то място с 13 точки, а Славия ІІ са 16-ти с 10 точки.

На стадиона в Сливница се срещнаха

 

Сливнишки герой и Оборище (Панагюрище).

 

Тази среща премина с пълно надмощие на отбора на гостите, но бе отбелязан само един гол от Мартин Минчев в 26-та минута. Преди това Александър Александров – Аци прехвърли майсторски вратаря на гостите Калин Дончев, топката срещна дясната странична греда, попадна у Димитър Панталеев, но той не успя да я отклони в опразнената врата. Главният съдия Даниел Иванов даде края на мача при резултат 1:0 в полза на Героя. С тази победа Сливнишки герой е 4-ти с 18 точки, а Оборище – 9-ти с 13 точки.

На стадион „Герман” eдин срещу друг се изправиха

 

Септември София ІІ и Пирин (Разлог).

 

Този мач започна с натиск на отбора на домакините, но той донесе успех едва в 38-ма минута, когато Петър Миленов бе изведен от центъра пред наказателното поле на гостите и 17-годишният талант направи безпомощен вратаря на Пирин Мирослав Бурдин за 1:0. Това попадение се оказа единствено през първата част на двубоя. След почивката отново по-добрият отбор на терена бе този на домакините. в 60-та минута Георги Тафраджиев напредна с топката по десния фланг и от движение по диагонала от 12-13 метра изпрати топката в далечния ъгъл на Мирослав Бурдин за 2:0. Третият и последен гол в срещата бе дело на Андрея Дудоленски в 89-та минута след отлично центриране от ъглов удар на Валентин Доцев. След тази победа отборът на Септември ІІ е на 8-мо място с 15 точки, а Пирин (Разлог) е на последното 20-то място с 5 точки.

На Стадиона на мира в град Перник се срещнаха

 

Миньор и Хебър ІІ (Пазарджик).

 

Победата за отбора на домакините бе повече от задължителна, за да запазят лидерското място в таблицата за класиране на ЮЗ Трета лига. В 21-ва минута при атака на гостите Атанас Килов се възползва от неразбирателство в защитата на „чуковете“ при насочена дълга топка и успя да простреля вратаря Даниел Леонтиев за 0:1. При ответна атака на домакините в 22-ра минута Божидар Чуканов проби отляво и изпрати топката в близкия ъгъл на вратаря Диян Димов за 1:1. По-късно пропуски за отбора на перничани направиха Антон Славчев с глава и Божидар Чуканов и Александър Александров с крак. След почивката възпитаниците на Христо Господинов играха по-добре, с по-точен мерник, и след удари на Деян Христов в 51-ва и Божидар Чуканов в 54-та минути доведоха резултата до 3:1. След тази победа отборът на Миньор запази лидерството си с 25 точки, а Хебър ІІ са 15-то място с 12 т.

На стадион „Осогово” се срещнаха

 

ФК Кюстендил и Рилски спортист (Самоков).

 

Срещата още от първите минути се диктуваше от възпитаниците на Мартин Йорданов, които се озоваваха по-често пред вратата на гостите, но все нещо не достигаше за отбелязване на гол. Радост за феновете на ФК Кюстендил донесе Марио Евтимов в 40-та минута, когато след отлично извеждане в наказателното поле на гостите от Любослав Любомиров, опъна мрежата зад вратаря Мартин Станчев за 1:0. През втората част на двубоя бяха отбелязани 4 гола, от които 3 във вратата на Рилецо и 1 във вратата на домакините. В 53-та минута Марио Евтимов бе изведен след дълго подаване от вратаря Александър Михайлов, овладя кълбото пред наказателното поле, озова се очи в очи срещу вратаря Мартин Станчев и го преодоля за 2:0. В 58-ма минута след центриране от фаул в наказателното поле на гостите Иван Марчев се оказа най-съобразителен и с крак изпрати кълбото в мрежата на Мартин Станчев за 3:0. В 69-та минута Евгени Зюмбулев изведе Марио Евтимов далеч пред наказателното поле на гостите и той с далечен шут опъна мрежата зад противниковия вратар за 4:0, с което той направи хеттрик в срещата. В първата минута на добавеното време от главния съдия Мартин Марков Мирослав Делков от гостите след центриране от фаул при меле в наказателното поле на домакините се оказа най-съобразителен и провря топката в мрежата на Александър Михайлов за 4:1. С тази победа ФК Кюстендил са на 7-мо място с 16 точки, а Рилски спортист са 12-ти с 12 точки.

На стадион „Свети Петър” се срещнаха

 

Банско Тийм и Ботев (Ихтиман).

 

Още в 5-та минута Костадин Василев от отбора на домакините със страхотен шут от 24-25 метра изненада вратаря на гостите Филип Димитров за 1:0. На два пъти по-късно футболистите на гостуващия тим изскочиха отблизо срещу вратаря Атанас Тъпигьозов, но изпратиха топката в аут и резултата бе запазен до края на полувремето. Втората част на мача започна равностойно. В 54-та минута Григор Долапчиев от отбора на Ботев от 25-26 метра изпрати топката в сглобката на вратаря Атанас Тъпигьозов за 1:1. До края на срещата надмощието на футболистите на домакините бе тотално. В 80-та минута след центриране в наказателното поле на гостите Йордан Лечов с глава изпрати топката в аут. В 88-ма минута Марио Димитров изведе отлично Боби Ейков в наказателното поле на Ботев и от 5 метра той изпрати топката също в аут. „Незаслужен резултат на база показаната игра на терена”, сподели Иван Топузов от треньорския щаб на домакините от Банско. След това равенство отборът на Банско е на 10-то място с 13 точки, а Ботев са на 13-то място с 12 т.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular