Friday, May 3, 2024
HomeСпортОбзор на отминалите мачове в Югозапада

Обзор на отминалите мачове в Югозапада

Миньор (Перник) с четвърта победа и 12 точки е едноличен лидер

 

 

Ташко СУЛЬОТОВ

Нови десет мача се изиграха от 4-тия кръг за първенството на ЮЗ Трета лига по терените на Югозападна България.

На стадион „Българска армия” над 300 зрители наблюдаваха мача между отборите на ЦСКА ІІ и Оборище (Панагюрище).

В този двубой старши треньорът на гостите Ивайло Аспарухов заложи на нов състав и промените, които направи, се оказаха сполучливи. Единственият от титулярните футболисти, който не взе участие заради контузия, бе Петко Петков. Като цяло първото полувреме бе в полза на гостите, които чрез Валентин Миленов и Кристиян Николов разтресоха гредите зад стража на домакините Георги Гергинов. Опитите на младите армейци да се стигне до отбелязване на гол се оказаха безуспешни заради неточна стрелба на Георги Димитров, Алесандро Николов и Илиян Антонов. Първата част приключи при нулево равенство. След почивката се заигра на още по-високи обороти и се търсеше отбелязване на попадение. В 51-ва минута Кристиян Николов от гостите заради пререкания с главния съдия Петър Николов получи втори жълт и естествено червен картон и остави колегите си с човек по-малко на терена до края на мача. В 64-та минута след атака по десния фланг последва центриране на Алексей Георгиев и включилият се Симеон Иванов-Матераци с глава изпрати топката в далечния ъгъл на Георги Гергинов за 0:1. Този гол се оказа единствен в срещата, което донесе трите точки за отбора на Оборище – напълно заслужени. „Изключително тежка програма за нашия отбор – от 4 мача три гостувания, и за наша радост двете бяха печеливши и ни донесоха 6 точки. Голяма радост беше в съблекалнята на легендарния стадион „Българска армия”. Победата посветихме на кмета на общината и председателя на УС на клуба”, сподели Ивайло Аспарухов – старши треньор на мъжкия отбор на ФК Оборище (Панагюрище). Старши треньорът на ЦСКА ІІ Стамен Белчев определи играта на футболистите в този мач като доста припряна и прибързана, като в седем случая за отбелязване на гол, според него, Георги Димитров, Алесандро Николов и Илиян Антонов са играли изключително неточно.

На стадион „Летище” очакванията на Витоша (Бистрица) да постигне лесна победа срещу Пирин (Разлог) не се оправдаха.

Според старши треньора на домакините в този мач е имало тотална доминация на отбора му, но пропуските на Георги Амзин и Димитър Горанов по два пъти и по веднъж на Александър Сергиев, Джулио Чарлов и Радослав Илиев са причина този мач да завърши при нулево равенство.

На стадион „Георги Бенковски” в Костинброд местният тим претърпя загуба от дублиращия отбор на Хебър

(Пазарджик) с 1:2. През първата част на срещата непростими пропуски за отбора на гостите направиха Мартин Кадьов и Кристиян Янакиев. Първия гол в срещата отбеляза Филип Парутев в 30-та минута, който бе изведен отлично от Даниел Кадьов, последва директен обстрел, вратарят на домакините Валентин Галев изби кълбото и в добавката Парутев не сгреши за 0:1. Този гол се оказа единствен за първата част на двубоя. Второто полувреме започна с превес за домакините  и в 49-та минута при тяхна бърза контраатака Жулиян Манолов простреля вратаря Диян Димов за 1:1. Футболистите на двата отбора търсеха начин за промяна на резултата, провеждайки атаките си по фланговете. В самия край на срещата Даниел Кадьов получи топката от Петър Димитров и от дъгата на наказателното поле направи стража на Костинброд Валентин Галев безпомощен за втори път за 1:2.

На помощния терен на стадион „Георги Аспарухов” се игра мача между отборите на Левски ІІ и Чавдар (Етрополе).

С по-добра и по-разумна игра отборът на гостите се поздрави с победа след голове, отбелязани от Румен Рангелов в 18-та и Борис Димитров в 80-та минути.

На терена с изкуствено покритие на стадион „Христо Ботев” в Ботевград

при отлично ръководство на Вилиян Видинов се игра мачът между Балкан и Рилски спортист (Самоков).

Очакванията на зрителите да се стигне до оспорван двубой, имайки предвид предварителните изявления на треньорския щаб на Рилецо за атакуване на първото място преди старта на първенството не се оправдаха. Още в 5-та минута възпитаниците на Иван Редовски превърнаха атаката си в гол, отбелязан от Александър Иванов. Това попадение се оказа единствено за първата част на мача. След почивката зрителите на стадиона видяха нови три попадения, дело на Николай Миков в 58-ма и Калоян Бонев в 70-та и 83-та минути за 4:0.

На стадион НСА се срещнаха третият отбор на ЦСКА 1948 и Ботев (Ихтиман).

Очакванията този двубой да бъде оспорван се оправдаха.  Отборът на гостите беше без грешка до момента, но срещна упоритата съпротива на футболистите от армейския тим. В 36-та минута след атака по десния фланг, подета от Цветомир Цанев, последва центриране в наказателното поле на гостите и Васил Димитров засече с крак за 1:0. През втората част на срещата мачът стана още по-напрегнат. В 67-ма минута Даниел Маджаров бе изведен в удобна позиция за стрелба и футболистът опъна мрежата зад Филип Димитров за 2:0. Опитите на възпитаниците на Валери Свиленов да променят нещата дадоха своя резултат едва в края на двубоя. Тогава Мартин Василев оползотвори бърза контраатака с гол във вратата на Александър Маджаров за 2:1.

На стадион “Сливнишки герой” футболистите на едноименния тим  и Банско Тийм Сдружение изнесоха много интересен двубой

на зрителите на стадиона. Първата част на срещата премина с превес за отбора на гостите. Николай Хаджиниколов-Хаджи от фаул изпрати топката на сантиметри встрани от вратаря Янко Димитров. В 37-ма минута домакините уцелиха напречната греда след удар на Александър Александров. През второто полувреме влезлият в игра Димитър Панталеев раздвижи играта на домакините, но ударите на футболистите на Героя бяха отразени майсторски от вратаря Абди Абдиков. Четири минути преди края на редовното време главният съдия Иво Андреев показа втори жълт и червен картон на Йордан Лечов от гостите, които продължиха да играят с човек по-малко до края. Непростим пропуск за отбора на гостите направи Костадин Слаев с глава след центриране от фланга на Марио Димитров.

На стадиона в Герман отборът на Септември ІІ (София) победи ФК Кюстендил с 1:0.

През първата част на срещата Валентин Доцев уцели гредата от фаул. До края на първата част на срещата не се стигна до отбелязване на попадение. Втората част на двубоя беше по-интересна, търсеше се отбелязване на гол, което успяха да направят домакините в 47-ма минута. Тогава след бърза тяхна контраатака  след пробив на Георги Тафраджиев по десния фланг последва пас към свободния Жулиян Иванов и той не сгреши, изпращайки топката в мрежата на Александър Михайлов за 1:0. Валентин Доцев от отбора на домакините не успя от дузпа, дадена от Любослав Любомиров за спъване на Георги Тафраджиев да отбележи втори гол, след като вратарят Александър Михайлов усети посоката на топката и я улови. В 87-ма минута Мартин Филипов от домакините получи втори жълт и червен картон и при това положение остави колегите си с човек по-малко на терена до края на мача.

На стадион „Миньор” в Перник едноименният тим победи Септември (Симитли)

с 4:1. В този мач временният лидер в групата – Миньор, търсеше поредна четвърта победа, и успя да я постигне с голове на Божидар Чуканов в 6-та, Деян Христов в 42-ра, Александър Александров в 86-та и Георги Ангелов в 88-ма минути. Почетното попадение за отбора на гостите бе дело на Симеон Димитров в 36-та минута. С тази победа отборът от Перник се утвърди еднолично на върха на таблицата.

На стадиона в село Микрево се срещнаха отборите на Вихрен (Сандански) и Славия ІІ (София).

Отборът на гостите, воден от доскорошния наставник на Вихрен Ивайло Василев, даде сериозен отпор на домакините, но загуби  срещата с голове, отбелязани от Методи Костов в 52-ра и Флавио Карвальо в 60-та минути. Почетното попадение за гостуващия тим бе дело на Роберто Райчев в 54-та минута. Във 2-рата минута от продължението на мача, дадено от главния съдия Иван Иванов, втори жълт и червен картон получи Стефан Методиев от домакините. След този мач старши треньорът на гостите И. Василев определи съдийството на Иван Иванов като скандално.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular