Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаАлександър Везенков отлетя за Лигата на извънземните

Александър Везенков отлетя за Лигата на извънземните

Звездата на родния баскетбол със специален подарък от първия българин, играл в НБА

Звездата на българския баскетбол Александър Везенков замина рано сутринта в понеделник за САЩ, където му предстои да започне подготовка със Сакраменто Кингс за новия сезон на НБА. 28-годишното тежко крило през това лято подписа тригодишен договор с „кралете“. Очаква се дебютът му в Лигата на извънземните де бъде на 26 октомври с гостуване на Юта Джаз. написа Blitz.

Вторият българин в НБА беше изпроводен на летището от баща си – легендата на българския баскетбол Сашо Везенков, който е родом от град Бобошево.

Преди заминаването си за САЩ Александър Везенков получи специален подарък от президента на Българска федерация баскетбол (БФБаскетбол) Георги Глушков. 63-годишният Глушков, който е първият българин играл Националната баскетболна асоциация (НБА) връчи на новото попълнение на Сакраменто Кингс символична „Златна топка“, преди крилото да се отправи към най-голямото предизвикателство в кариерата си до момента.

“Много се вълнувам. Ще се разплача. Бъди здрав, бъди силен”, заяви емоционално Георги Глушков преди да си вземе довиждане с 35 години по-младия от него Везенков в Ботевград.

На топката Глушков написа кратко и ясно: “Бъди все по-голям.”

Снимки – Спортал, БФБ

„Аз имам своя статут. Мисля, че съм направил някои неща в Европа, които имат значение, но отивам, за да сбъдна мечтата си. Ще се боря”, сподели високият 207 см играч.

С появата си на летище „София“ Александър Везенков предизвика сериозен интерес, като веднага фенове поискаха снимки и автографи за спомен.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular