Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБанскоОбзор на Трета лига: Емоции и равносметка след мачовете в Югозапада

Обзор на Трета лига: Емоции и равносметка след мачовете в Югозапада

Ташко СУЛЬОТОВ

Общо десет мача бяха изиграни по терените на Югозападна България.

В ЮЗ Трета лига, група А, бяха отбелязани общо 12 гола, от които 7 във вратите на домакините и 5 на гостите.

На стадион „Бончук“ се срещнаха отборите на местния Марек и третия отбор на ЦСКА 1948.

Още в първите минути се видя, че в Дупница е пристигнал най-добрия отбор до момента, воден от новия старши треньор Веселин Минев. Отборът на гостите беше наситил с футболисти наказателното си поле и затрудняваше максимално действията на колегите си от Марек. В 33-та минута при контраатака на армейците топката попадна у Николас Пенев-син на Любослав Пенев, който я изпрати в мрежата зад Пламен Младенов за 0:1. Над 600 зрители, дошли да подкрепят Марек, онемяха. При този резултат завърши първата част на мача. След почивката отборът на гостите продължи да играе затворено и само при удобна ситуация се спускаха в контраатака. Това изнерви до крайна степен дупничани. С непростими пропуски се отличиха Николай Ганчев, Георги Божилов, Росен Йорданов и Веско Любомиров. Най-чистото голово положение беше между дуета Николай Ганчев – Георги Божилов. И в 75-та минута главният съдия Николай Велков, който ръководи посредствено срещата, отсъди дузпа, която Александър Близнаков превърна в гол за 1:1. В даденото 7-минутно продължение футболистите на Марек се настаниха трайно в половината на гостите, но така и до нов гол не се стигна. Червен картон получи Михаил Цонев от състава на ЦСКА 1948.

В Етрополе на стадион „Чавдар“ се срещнаха едноименният тим и Сливнишки герой.

Този мач се очакваше с голям интерес и ненапразно бе поверен на главния съдия Димитър Буров, известен с точност и безпристрастност. Отборът на гостите доминираше на терена и на няколко пъти Василийе Милованович, Йордан Тодоров и Димитър Панталеев не успяха да огорчат вратаря на домакините Костадин Котев. Първият гол в срещата падна в 75-та минута, когато Антон Михов открадна топката, обстрелва вратаря на домакините и в добавката Йордан Попов не сгреши за 0:1. Два червени картони бяха показани на Йордан Тодоров и Атанас Няголов от гостите. Напълно заслужена победа за отбора на Сливнишки герой на база играта на терена.

На стадион „Свети Петър“ в Банско едноименният отбор победи Ботев (Ихтиман) с 3:0.

Головете за отбора победител отбелязаха Георги Фикиин, Боби Хазуров и Йордан Лечов.

В Гоце Делчев местният Пирин претърпя загуба от отбора на Левски (Раковски) с 1:2.

Първи отбелязаха гол домакините в 23-та минута чрез Николай Николов. В 38-ма минута Марио Георгиев при атака на гостите простреля Любомир Георгиев за 1:1. През втората част на срещата далеч по-добрия отбор на терена бе този на Левски Раковски и с гол на Борис Йорданов в 84-та минута гостите съвсем заслужено спечелиха трите точки в този двубой.

В Ботевград на терена с изкуствено покритие на стадион Христо Ботев се срещнаха местният Балкан и Септември ІІ (София).

Още в 6-та минута домакините ликуваха с гол на Дейвид Йорданов, който от дузпа простреля вратаря Владимир Иванов за 1:0. В 19-та минута Георги Тафраджиев при бърза контраатака изравни за 1:1. До края на полувремето натискът на домакините бе безуспешен и резултатът бе запазен. Втората част започна с натиск на балканци и това даде своя положителен резултат. В 51-ва минута Калоян Бонев изпрати топката в мрежата на Владимир Иванов за 2:1. В 62-ра минута Павел Петков отбеляза нов гол и резултатът стана 3:1. До края на мача натискът на домакините бе безрезултатен.

В група Б в изиграните пет мача бяха отбелязани 19 гола, от които 10 за домакините и 9 за гостите.

На стадион „Искър“ в град Самоков премериха сили местния Рилски спортист и Пирин (Разлог).

Течеше 6-та минута, когато Радослав Василев оползотвори бърза атака на домакините за 1:0. В оставащата част до края на полувремето пропуски направиха Ради Василев, Иван Вълчанов,  Стефан Неделчев. И вместо да решат мача си още в първото полувреме, домакините сами усложниха нещата си на терена. През втората част на срещата техните нападатели се надпреварваха да грешат и стрелят неточно срещу вратаря Захари Димитров. В 85-та минута след изпълнение на фаул настъпи меле пред вратата на домакините и намиращият се втора греда Николай Димиров изпрати топката в мрежата за 1:1. В 4-минутното продължение, дадено от главния съдия Станислав Апостолов, футболистите на домакините се настаниха в наказателното поле на гостите и Мартин Тодоров буквално в самия край успя да върне надеждите на своите колеги и феновете, изпращайки топката неспасяемо в мрежата зад Захари Димитров за 2:1. Марио Димитров от гостите в 70-та минута получи втори жълт и червен картон и остани Пирин с човек по-малко до края.

Hа стадион „Владая“ се срещнаха местният Гранит и Вихрен (Сандански).

С автогол на Виктор Георгиев от домакините в края на първото полувреме и на Виктор Ергин в 65-та минута отборът на Вихрен съвсем заслужено се поздрави с трите точки. Точен за отбора на Гранит бе Люцкан Люцканов в 49-та минута. Дузпа за отбора на гостите пропусна Руслан Иванов. В първата минута от 5 минутното продължение Николай Щерев и Боян Евтимов скочиха на Флавио Карвальо от гостите и изненадващо главния съдия показа червени картони и на тримата, след като футболистът на Вихрен нямаше вина.

На стадион „Сарая“ в с. Сарая се срещнаха отборите на Оборище (Панагюрище) и ФК Костинброд от едноименния град.

В този мач във вратата на домакините бяха отбелязани 4 гола, дело на Лъчезар Георгиев, Борислав Будинов, Крис Вълчинов и Стефан Методиев. От отбора на гостите лично капитанът Стефан Методиев сподели, че този резултат не бива да се счита за изненадващ, защото в сегашното първенство са привлечени именити футболисти, преминали през професионалния футбол, като вратаря Валентин Галев, Стефан Методиев, Даниел Васев, Борислав Будинов, Борис Вълчинов и други.

На стадион „Осогово“ в Кюстендил се срещнаха отборите на ФК Кюстендил и Надежда (Доброславци).

Отборът на домакините постигна победа с 3:0, като хеттрик отбеляза Даниел Гогов и един гол – Иван Иванов.

На стадион „Арена Симитли“ в град Симитли се срещнаха отборите на местния Септември и дубъла на Левски София.

Много нерви изразходва в този мач старши треньорът на домакините Стефан Гошев. Първият гол в срещата падна едва в 32-ра минута, който бе дело на опитния голаджия Влади Златинов. В 41-ва минута Калоян Петков от гостите се възползва от грешка отзад на домакините и изравни за 1:1. През втората част на срещата бяха отбелязани нови три гола, от които 2 във вратата на гостите и 1 на домакините. В 64-та минута главният съдия Николай Ангелов отсъди дузпа в полза на Септември за поваляне на Росен Петров в наказателното поле на гостите, която Димитър Благов превърна в гол за 2:1. Две минути преди края на редовното време на срещата Калоян Стрински  се възползва от груба грешка на защитата на домакините и резултатът отново бе изравнен 2:2. В 2-минутното продължение на срещата Ивайло Иванов възвърна надеждите на колегите си и на 6500 зрители, дошли да наблюдават срещата, между които кметът на общината Апостол Апостолов и цялото ръководство на клуба. Старши треньорът на Левски ІІ Елин Топузаков се оплака от лошия терен и от съдийството, а колегата му Стефан Гошев сподели, че победата им е напълно заслужена на база показаната игра на терена.

RELATED ARTICLES

Most Popular