Saturday, May 4, 2024
HomeАктуално от днесОБНОВЕНО! Започна ремонтът на водопровода в кв."Миньор" и на ул. „Св. Спас”...

ОБНОВЕНО! Започна ремонтът на водопровода в кв.”Миньор” и на ул. „Св. Спас” в Бобов дол

С първа копка, рязане на лента и водосвет, отслужен от свещеник Венцислав Ангелов, в Бобов дол започна ремонтът на водопроводи в кв. „Миньор“ (Банковица) и ул. „Свети Спас“. Старт на строителните работи даде кметът на общината Елза Величкова пред блок 36.

Общо предвидената мрежа за рехабилитация и реконструкция в квартал „Миньор“ е 3 761,25 м. Ще бъдат подменени 137 сградни водопроводни отклонения, по-голямата част от които захранват многоетажни жилищни блокове с повече от един входове. По ул. „Свети Спас“, свързваща Банковица и кв. „Хр. Ботев”, ще се подменят 918,50 м стари амортизирани стоманени и етернитови тръби с тръби ПЕВП DN160, DN125, DN110. Предвидени са за подмяна 34 сградни водопроводни отклонения. В квартал „Миньор“ ще се изградят два главни водопроводни клона – главен клон III по улиците „Димитър Благоев“ и „Стубело“ и главен клон III A по улиците „Иван Вазов“, „Стефан Стамболов“ и част от ул. „Комсомолска“.

Снимки – М.Алиев

Отдавна очакваме този ремонт, защото ще реши сериозни проблеми с водоснабдяването. Водопроводът, който ще се смени, е един от първите в общината, от 60-те години на 20 век. Тръбите са ръждялали, надупчени и постоянно има аварии. Те вече са и опасни за здравето на хората, коментираха от общината.
Проектът е на стойност 1 917 855,74 лв. без ДДС. Средствата са осигурени от МРРБ.

Миналата година ни преведоха 50 % от сумата, сега очакваме другата половина, допълниха от общинската администрация. Срокът за изпълнение е 360 дни, които започват да текат от подписване на протокол за откриване на строителната площадка. Дейността е възложена на кюстендилската фирма „Булплан инвест“, която спечели обществената поръчка.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular