Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникОбрат: Прокурорският син от Перник обратно зад решетките

Обрат: Прокурорският син от Перник обратно зад решетките

Дисциплинарни наказания за “проспалите” електронното наблюдение и нарушаването на домашния арест

Васил Михайлов: Ходих на дискотека, пребивал съм хора с криминални досиета

Прокурорският син от Перник се връща в ареста. Проверка на Министерство на правосъдието е показала, че Васил Михайлов е нарушил домашния си арест и е излизал от жилището.

От ведомството ще търсят дисциплинарна отговорност от служителите, които е трябвало да проверяват обвиняемия, а не са го направили. Скандалът тръгна след като в интервю по бТV, от терасата на жилището си,  Михайлов заяви, че е пребивал хора и е нарушавал мярката си за неотклонение.

Задържаният в Перник Васил Михайлов, срещу когото са повдигнати три обвинения, е нарушил домашния си арест, веднага след като съдът промени мярката му за неотклонение в по-лека. “От районната служба по изпълнение на наказанията в Перник е изискана информация по случая, която показа, че са констатирани нарушения в изпълнението на електронното наблюдение на лицето с мярка “домашен арест”, в това число излизане извън определеното в графика време”, съобщиха от Министерството на правосъдието за bTV.

Служебният министър Крум Зарков е възложил проверка. За нарушенията са уведомени Софийският градски съд, компетентната прокуратура и органите на МВР. На служителите от ГД “Изпъленение на наказанията” ще им бъде потърсена дисциплинарна отговорност. Самият Михайлов признава в интервю за бТV, че е нарушил домашния си арест и че е нанасял побои само на хора с криминално досие.

“Петък имаше дискотека тук и трябваше малко да разпусна, все пак съм бил в ареста 5 месеца”, заяви той, като уточни, че престоят му в килията бил “като на хотел”. Младежът признава също, че е нанасял побои. “Нападал съм тези, които са заслужили. Повечето хора, които са прибити от мен имат криминално досие. Така че няма какво да ме разпитвате повече “, разказва  Михайлов пред телевизията.

„Тези, които се е*** с моето семейство или с моето име, примерно, някакви ей такива работи, така се случва. Да не се е*** с мен и нищо няма. Разбирате ли? Нито съм пребил невинни хора, нито съм пребил бабички, нито съм пребил майки с колички, както пишат по медиите”, заяви той.

Данни да е нарушавал мярката си за неотклонение, от полицията нямат, следели го „ежеминутно“. От МВР отричат това да е вярно, защото Михайлов е с проследяваща гривна и е под постоянно наблюдение. По думите на Васил Михайлов никой от полицията не го е проверявал: „Всички лъжат. Тази гривна просто аз съм си я сложил”.

Срещу Михайлов има три обвинения – за закана с убийство над жена и побои над двама мъже. Единият пребит е футболната легенда от Перник Румен Андонов. Неговата съпруга също твърди, че Васил е нарушавал мярката си. „Излязъл си е от тях, отишъл е в кафе „Рай“ отсреща, постоял е там, след известно време се е върнал с момиче, вероятно с приятелката си, и са си се прибрали двамата“, обясни Марияна Андонова. По думите ѝ е безсмислено да се подават сигнали, защото Васил Михайлов размахва среден пръст на българското правосъдие от собствения си дом и иронизира всичко казано.

„Той се надсмя над всички. Той е щастлив, знае как ще приключи всичко, всички ние знаехме. Даже съм учудена, че баща му не успя за по-кратко време да го извади. Ако имаше българско правосъдие, той нямаше да е на тази тераса, пушейки полугол на фона на всичко, което е направил“, коментира показаното в интервюто Марияна Андонова.

Припомняме, че мярката за неотклонение на Васил Михайлов беше изменена от „задържане под стража“ в „домашен арест“ и той беше пуснат от ареста в четвъртък. Мярката му за неотклонение е окончателна.

bTV разполага със записи от камерите на общината в района в часовете, за които свидетели казват, че са забелязали обвиняемия. На тях Михайлов не се вижда.

„Тези камери и полицията ги гледа, които виждате зад мен, така че това видеонаблюдение със сигурност дава една по-голяма сигурност на нашия град“, коментира Станислав Владимиров, кмет на Перник.

Васил Михайлов е син на бившия зам.-окръжния прокурор на града Бисер Михайлов. През юни, когата граждани на Перник се вдигнаха на протест заради безчинствата на 18-годишния ученик, той беше арестуван за жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. Първоначално младежът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април около 04.00 ч. в близост до детска площадка в Перник той нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, съобщават от държавното обвинение. Днес Михайлов е обвинен и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокутратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

Бащата на Михайлов отказва коментар. Той от своя страна беше арестуван през 2010 г. за изнудване и лихварство. По-късно обаче вината му не беше доказана и днес той е зам.-окръжен прокурор на Перник. След скандала с неговия син Бисер Михайлов подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник

 

RELATED ARTICLES

Most Popular