Saturday, May 11, 2024
HomeРегионБанскоОбраха хотел „Изворите” край Банско

Обраха хотел „Изворите” край Банско

За извършен обир на хотела му е уведомил полицията в Банско собственикът на The Secret Hotel Светозар Съев. Известният още като хотел „Изворите” се намира в м. Чалин валог в непосредствена близост до Пикника. Заради пандемията собствениците са решили да не отварят хотела този сезон. Затова не е ясно и кога точно е извършен грабежът.

Според непотвърдени данни, хотелът е напълно обран. В заявлението си Св. Съев посочва, че това е станало в периода от късната есен на 2020 г. до 9 януари 2021 г. Неговият син Алекс  Съев обаче свива диапазона на 72 часа преди 9.01. В социалните мрежи той помества снимки на някои от ограбените вещи и призовава за помощ: „С тъга съобщавам, че в изминалите 72 часа The Secret Hotel беше обран. В снимките ще намерите липсващите неща. Ако случайно ви изскочат за продаване или някой ви предложи. Всичко е внос, не се намира в България и е с черен цвят”.

Младият мъж е категоричен, че инцидентът няма да го спре в амбицията му да направи хотела привлекателен и посещаван през всички сезони.

Паметливи банскалии припомнят, че Светозар Съев придобива собствеността на някогашната почивна станция „Миньора” още преди 2000 г. В последните години той се занимава активно с политика, като участва в създаването на различни политически формати. На последните президентски избори беше независим кандидат за вицепрезидент на кандидата за президент Пламен Пасков. Желанието му е да участва и в местната власт. От Бургас  с формацията КОЙ се прехвърля в столицата, където през 2019 г. се кандидатира за кмет на “Овча купел” и за общински съветник от името на регистрирано за целта движение „Ние, гражданите”. Напоследък Съев гравитира около проекта на Мая Манолова.

Мениджмънтът на хотела в Банско вероятно е преминал в ръцете на Съев-младши, съдейки по извършените промени в обзавеждане и оборудване на базата и в различната маркетинг стратегия. От нискобюджетна семейна база за отдих в планината ориентацията в последните години е насочена към различен таргет – млади и необвързани хора, които обичат както активности сред природата от сорта на фрийрайд през зимата и пейнтбол през лятото, така и диджей партита в нощните часове. Хотелът предлага за настаняване 21 стаи и 8 апартамента, зала за хранене и нощен клуб.

RELATED ARTICLES

Most Popular