Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБанскоОбС-Банско отпусна средства на две деца за участие в космически лагер

ОбС-Банско отпусна средства на две деца за участие в космически лагер

Решения за отдаване под наем на помещения – частна общинска собственост, за здравни и социални услуги в бившата поликлиника в Банско бяха гласувани на редовно заседание на Общинския съвет в курортния град.

Децата и масовият спорт отново бяха във фокуса на вниманието на Общинския съвет. Съветниците одобриха отпускане на средства за участието на Лъчезара Пиришанчина и Милуш Панчев от НУ ”Св. Паисий Хилендарски” в лятната програма на космическия лагер в Турция. Парите ще бъдат осигурени от параграф “Стипендии” на община Банско. Заради пандемичната обстановка през миналата година учениците не успяха да пътуват, но сега има възможност и Общинският съвет отпусна сумата от 1000 лв. за участие на децата в международен космически лагер. Със средства бе подпомогнат и „Клуб по ски – Банско” за покриване на разходите за свободно каращите ски деца за зимен сезон 2020-2021.

Прието бе допълнение на Наредба за платено паркиране на МПС на територията на община Банско. Общинският съвет в Банско изслуша управителя на “Топлоснабдяване Банско” ЕООД Тодор Тренчев, който направи мотивирано предложение за удължаване срока за погасяване на втората част от заема, отпуснат от община Банско, поради несъбрани вземания от клиенти за сезон 2020-2021.

Съветниците гласуваха “Топлоснабдяване Банско” ЕООД да погаси втората вноска по договора за безлихвен заем, описан след 31.05.2021 г., и договорът да бъде изменен с двустранно писмено споразумение, освен това определи срок за една година, считано от датата за възлагане на настоящото решение за погасяване на вноската. Местният парламент реши, че освобождава дружеството от плащането на неустойка от 31.05. до влизане в сила на настоящото решение

Местният парламент в Банско гласува и точки за отдаване под наем на самостоятелни обекти, както и парични помощи за жители на община Банско.

RELATED ARTICLES

Most Popular