Saturday, May 4, 2024
HomeРегионГоце ДелчевТропическо приключение! "Залата с пеперудите" в Пловдив зарадва деца от Гоце Делчев

Тропическо приключение! “Залата с пеперудите” в Пловдив зарадва деца от Гоце Делчев

Шестокласници от Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев се забавляваха неимоверно по време на екскурзия до Пловдив. Пътешествието бе организирано и водено от учителите Л. Цирова, К. Стоева и Л. Грозданова при спазване на всички изисквания за организирани пътувания в епидемична обстановка. Първата спирка в град Пловдив бе Природонаучният музей.

Учениците разгледаха изключително богатата и разнообразна експозиция, състояща се в няколко направления: Минерали, Ботаника, Безгръбначни, Аквариум, Морско дъно, Риби, Земноводни и влечуги, Птици, Бозайници и Терариум. Изключително интересно за децата бе посещението на най-новата атракция в Природонаучния музей – зала „Тропик“. В нея те се докоснаха до разнообразни видове живи пеперуди, които летят свободно из джунгла с истински растения от южните страни. Следваща спирка бе Регионалният археологически музей.

Учениците с изключителен интерес разгледаха богатия фонд на музея с над 150 000 предмета, свързани с археологията на Пловдив и региона. Историческата разходка премина с разглеждане на най-ранните находки от 7-ото хил. пр. Хр., които показват бита на първите земеделци и животновъди в Горнотракийската низина. Успяха да разпознаят някои от най-известните съкровища, свързани с тракийската култура. Разходката завърши с разглеждане на артефакти от историята на Пловдив през Средновековието.

RELATED ARTICLES

Most Popular