Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаОбС в Дупница насрочва конкурси за управители на „Ученичиски столове” и ВиК

ОбС в Дупница насрочва конкурси за управители на „Ученичиски столове” и ВиК

Официалните предложения относно провеждането на конкурси за управители на „Ученическо хранене-Дупница“ ЕООД и „Водоснабдяване и канализация-Дупница“ ЕООД ще разглеждат общинските съветници в Дупница на следващото си заседание. На сесията се очаква Общинският съвет да приеме изискванията към бъдещите участници в конкурсите и да определи комисиите, които ще организират и проведат процедурите. И двете докладни записки са на председателя на местния парламент Костадин Костадинов.

Настоящият управител на „Ученическо хранене-Дупница“ Христо Пигов е временно изпълняващ длъжността, избран с решение на Общинския съвет от 17 юли 2020 г. до избор на нов управител след проведен конкурс, посочва се в докладната. Договорът на сегашния управител на „Водоснабдяване и канализация-Дупница“ Илия Илиев е изтекъл и продължен до провеждане на конкурс за длъжността, записано е в докладната за второто общинско дружество.

Сред условията за участие в двата конкурса, предложени в проекта за дневен ред, са кандидатите да имат образователно-квалификационна степен бакалавър или по-висока и най-малко 5 години професионален опит.

Конкурсите ще се проведат на три етапа. Това са: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания; оценка на представените програми за развитие на съответното дружество за тригодишен период на управление, към всяка от които задължително следва да бъде приложен ангажимент за постигане на конкретни годишни финансови резултати; интервю с кандидатите.

Заявленията и документите за участие в конкурса ще се подават в запечатан, непрозрачен плик в деловодството на община Дупница в едномесечен срок от публикуване на обявлението.

В седемдневен срок от изтичане на времето за подаване на документи комисията за организиране и провеждане на конкурса взема решение за допуснатите и недопуснати до конкурс кандидати, което обявява публично.

В четиринадесетдневен срок от обявяване на резултатите допуснатите до конкурс кандидати следва да внесат изготвените от тях програми за развитието на търговското дружество.

Комисията оценява всяка от представените програми и всеки от явилите се на интервюто кандидати, като присъжда от 1 до 10 точки.

В тридневен срок след приключване на всички етапи от конкурса комисията извършва класиране на кандидатите по низходящ ред на техния общ бал, формиран от двата етапа на конкурса – оценка на представените програми за развитие и интервюто. Комисията следва да внесе докладна записка в Общинския съвет за избиране на кандидата, класиран на първо място в конкурса, за управител на “Ученическо хранене – Дупница “ или „ВиК – Дупница”

Както писахме, сесията, на която ОбС ще вземе решение по предложенията, е на 16 юли.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular