Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградОбС одобри дърпането на дълг за над 17 млн. лв. за аквапарк...

ОбС одобри дърпането на дълг за над 17 млн. лв. за аквапарк в Благоевград

Общински съвет Благоевград одобри предложението за поемане на дългосрочен дълг в размер на до 17 348 339 лв. за „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“ на свое извънредно заседание. След бурни дебати “за” гласуваха 24-ма общински съветници, “против” – 12, “въздържал се” – 0. Така Благоевград започва изпълнение на грандиозния проект за строеж на аквапарк, паркинг и реконструкция и разширяване на парк „Бачиново.
Приета бе извънредната точка, касаеща предложение за приемане на актуализираната бюджетна прогноза за периода 2023 – 2025 година на постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейност.
Общинските съветници дадоха и положителен вот на предложението за Издаване на общинска гаранция в полза на СБАЛО “Свети Мина” ЕООД – Благоевград.
Местния парламент даде положителен вот, относно предложенията за Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето размера на местните данъци на територията на община Благоевград и Проект на Наредба за изменение и допълнение на наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград.
Наталия Христова Бакалова пък положи клетва като нов общински съветник от листата на местна коалиция “Обединена Социалдемокрация“ /ПП „ОСД“,ПП „ЗНС“/. Тя влиза в местния парламент на мястото на Христо Ковачки, който подаде молба за напускане на Общински съвет. Наталия Бакалова е несемейна с един син, който е студент.
Общинските съветници гласуваха единодушно тя да попълни състава на постоянните комисии, в които бе член Христо Ковачки. Това са: Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране, Комисия по устройство на територията, комунално- битово обслужване, екология и транспорт и в Комисия по жалби и контрол изпълнението на решенията на обс и мониторинг на обществените и възлагателните поръчки.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular