Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаОбщината още чака пари за укрепване на свлачището на ул. „Кулата” в...

Общината още чака пари за укрепване на свлачището на ул. „Кулата” в Дупница

Община Дупница все още чака средства от държавата за укрепване на свлачището на ул. „Кулата”, което в края на 2020 г. затрупа няколко гаража. Това коментираха от кметството след сигнали на граждани в социалната мрежа, че свлачището се е активирало отново след обилните дъждове. Живеещи в квартала алармират, че още един гараж е затиснат от скални късове и вече е станал неизползваем, както и че съществува опасност от преливане на реката в района. От кметството са категорични, че няма опасност от наводнения от река Джерман, минаваща покрай същата улица.

„В общината не е постъпвал официален сигнал за активизиране на свлачището. През месец декември, когато възникна проблемът, бе извършено геодезично обследване, изготвен е доклад и документите са внесени в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане на населението за потенциални опасности, бедствия, аварии и катастрофи за отпускане на финансиране, за да бъде извършено укрепване.

От медиите разбрахме и за притеснения, че има опасност река Джерман да предизвика наводнение в района. Няма такова нещо”, категоричен бе говорителят на общината Христо Апостолов.

Припомняме, че на 13 декември миналата година активирани от дъждовете скални маси затрупаха няколко гаража, като два от тях бяха напълно разрушени. Беше свикана междуведомствена комисия с участието на областната управа, която да реши какво да се предприеме за укрепване на мястото. Междувременно от общината почистиха срутилите се камъни и земя на улицата, но укрепването все още не е направено.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Нали има пари за PR и за разни други безделници ,пък за свлачището ще се чака -много важно.
    Трябва да стане някаква беля и тогава ще се разбързат.Всичката работа им е такава.

  2. реката е докарала държета.трябва да се махнат.под моста са

Comments are closed.

Most Popular