Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБанскоОбщина Банско настанява в хотели командировани медици

Община Банско настанява в хотели командировани медици

Община Банско ще осигури настаняване на медицински специалисти в случай на необходимост, съобщиха от общинската администрация. Заявената готовност е във връзка с експресното допитване на Националното сдружение на общините в Република България. То е направено във връзка със съвместната инициатива с Министерство на здравеопазването за укрепване капацитета на болниците.

Тъй като не разполага с подходящо ведомствено жилище, Община Банско ще предложи настаняване в хотелската база и ще поеме режийните разноски, ако се наложи екипът на болницата в Разлог да бъде подсилен с медицински специалисти и доброволци от страната.

Община Банско няма държавна или общинска болница на територията си. Жителите и гостите на общината ползват услугите на МБАЛ-Разлог, за което Банско ежегодно заделя сериозни средства от бюджета си. Общинският съвет одобрява и допълнителни средства в случай на нужда. На последната си сесия, съветниците гласуваха 20 хил. лв. за  спешната покупка на кухненски транспортен асансьор за МБАЛ-Разлог.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular