Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградОбщина Благоевград обяви бедствено положение

Община Благоевград обяви бедствено положение

Кметът на Благоевград  обяви със своя заповед бедствено положение за територията на общината. Решението бе взето на извънредно заседание на Щаб за изпълнение на Общински план за защита при бедствия, ръководено от кмета Илко Стоянов. В него взеха участие директорът на ОД МВР – Благоевград ст. ком. Георги Кандев, гл. инсп. инж. Боян Кондуров, началник на РСПБЗН – Благоевград, Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев, Бойко Начев, директор Дирекция „Информационно и административно обслужване“, специалисти към администрацията, представители на фирми, отговарящи за поддръжката на пътната мрежа.
Причината за обявеното бедствено положение е, че има населени места, до които достъпът е затруднен, а до част от махалите е прекъснат, вследствие на дъждовете през последното денонощие.
Към момента няма бедстващи хора.
Дежурни екипи към Община Благоевград, полиция и пожарна от сутринта обхождат малките населени места и оказват помощ на нуждаещи се. Фирмите, отговарящи за поддръжка на пътищата, използват необходимата техника, за да разчистват терени.
Кметовете на малките населени места са инструктирани за действие и непрекъснато следят ситуацията в поверените им села, като подават актуална информация към кмета Илко Стоянов.
Община Благоевград има готовност да осигури храна и лекарства, в случай, че има нуждаещи се хора.
Към момента екипи са оказали помощ на двама души, които се намирали в ситуация на потенциален риск, същите са извозени на безопасни места. Съгласно издадената заповед, бедственото положение е в сила от 15.00 часа на 12.12.2021 г. до 15.00 часа на 15.12.2021 г.
При необходимост, сигнали могат да бъдат подавани денонощно на тел.: 073/88 44 06 и на тел. 112.
RELATED ARTICLES

Most Popular