Friday, May 3, 2024
HomeРегионБобов долОбщина Бобов дол отпуска по 300 лв. на абитуриенти -сираци и по...

Община Бобов дол отпуска по 300 лв. на абитуриенти -сираци и по 1 000 лв. на тежко болни

Юлияна КОЛЧАКОВА

Ученици, които тази година са абитуриенти и сираци, полусираци, имат медицинска експертиза от лекарска комисия  и настанени в приемни семейства, ще бъдат подпомогнати от община Бобов дол, става ясно от докладна записка до местния парламент. Помощи ще получат и двама жители на общината от социално уязвимите групи.

Завършващите средното си образование ще бъдат подпомогнати еднократно с по 300 лв. За целта всеки ученик – сирак, полусирак, притежава медицинска експертиза или настанен в приемно семейство трябва да подаде заявление в деловодството на общината, придружено с удостоверение /служебна бележка/ от учебното заведение за предстоящото завършване. Учениците с налична медицинска експертиза трябва да приложат към заявлението копие от решение на ТЕЛК.  Настанените  в приемно семейство тряба да приложат копие от решение за настаняване. Срокът за внасяне на документите е до 13 май.

Предложението е страдащите от тежки заболявания Димчо И. и Анна В. да  бъдат еднократно подпомогнати с по 1000 лв. за лечение.

Помощите ще бъдат отпуснати, ако реши Общинският съвет. Докладните ще бъдат разгледани на заседание на 15 април.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular