Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаОбщина Дупница ще разработва проекти с 18 млн. лв., очакват се още...

Община Дупница ще разработва проекти с 18 млн. лв., очакват се още толкова

Кметът Методи Чимев и заместничката му Олга Китанова представиха Плана за интегрирано развитие

Проектът на Плана за интегрирано развитие на община Дупница до 2027 година беше представен в Заседателната зала от общинското ръководство в лицето на кмета инж. Методи Чимев и зам.-кмета по стопанските дейности Олга Китанова. Планът е стратегическият документ за развитие на общината, който задава визията и целите за развитие с оглед преодоляване на предизвикателствата и използване на потенциалите за следващите 7 години. На този етап се предполага, че сумата, която общината ще ползва за разработване на проекти, е 18 млн. лв., като още толкова се очаква да бъдат осигурени по линия на национални и трансгранични проекти.

Заложените цели и програми се фокусират върху различни области от обществения живот и свързаната инфраструктура, с намерение община Дупница да се превърне в по-добро място за живот и правене на бизнес. При разработването му са съобразени вижданията на обществеността чрез проведените онлайн допитвания за основни проблеми пред развитието на община Дупница и възможностите за тяхното преодоляване. В сравнение с предлагания план, който община Дупница изпълняваше в предходните години, някои от новите моменти и акценти са свързани със здравеопазването и спортната инфраструктура, а също така и изграждане на пътна инфраструктура между града и по-малките населени места на територията на общината. Кои са основните аспекти, можете да се запознаете на страницата на община Дупница – dupnitsa.bg.

Планът може да търпи актуализация през годините в решение на Общински съвет-Дупница. Още предложения от гражданите, юридически лица и бизнеса могат да бъдат отправяни до 15 март на имейла admin_dupnitsa@dupnitsa.bg или в деловодството на община Дупница всеки работен ден от 9,30 до 17,30 ч.

RELATED ARTICLES

Most Popular