Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникОбщина Перник излъчва онлайн филми за празника на града

Община Перник излъчва онлайн филми за празника на града

Отменено е тържественото заседание на Общинския съвет

Филми по повод празника на града ще бъдат излъчвани на страницата на община Перник във фейсбук на 19 октомври. Перничани ще могат да научат кога и защо св. Иван Рилски е избран за покровител на града. Това ще разкрие филм, в който отец Людмил Йорданов и Силвия Нотева – уредник в музея в Перник, разказват за житието на светеца и развитието на Перник. В празничната вечер отново онлайн, от 20,00 ч., ще бъде излъчена на живо изненада, подготвена за празника. Светата литургия в храма “Св. Иван Рилски” също ще бъде показана на живо.
Филми за Перник и неговото развитие също ще бъдат излъчени в идните дни. Част от тях са “Перник – една внезапна спирка”, “Цар Самуил в битка за България” и първият филм за Перник, сниман през 1928 г., уточнява пресцентърът.
Стана ясно още, че заради усложнената епидемична обстановка за Деня на Перник няма да бъдат организирани масови прояви.
Със заповед на директора на РЗИ е отменено тържественото заседание на Общинския съвет в Перник, което трябваше да се състои по случай празника на града. Това съобщи на БТА председателят на Общинския съвет Димитър Колев. Няма да се връчват и символите на Перник на новите почетни граждани, нито традиционните награди за принос в областта на образованието, културата, социалните дейности и др.
Тържествената сесия на Общинския съвет досега беше единственото мероприятие, разрешено за празника на града. Последните ограничения са наложени заради усложнената епидемична обстановка и растящата заболеваемост от коронавирус в региона.
Допълнителните мерки са в сила до 24 октомври.

RELATED ARTICLES

Most Popular