Monday, May 6, 2024
HomeРегионРазлогОбщина Разлог осигури за болницата инжектор за скенер за диагностика

Община Разлог осигури за болницата инжектор за скенер за диагностика

Община Разлог закупи инжектор за скенер за диагностика, с което значително се увеличават диагностичните възможности на болницата.

Докато в условията на нативен контраст диагностичната стойност е около 70%, при контрастното изследване тази стойност е 95%. Чрез новата апаратура се разширява и обемът като вид изследвания.

„С инжектора се осигурява прецизна и бърза диагностика – условие за успешното лечение на пациентите” – каза зав. отделението по образна диагностика д-р Рускова и заедно с управителя на МБАЛ-Разлог д-р Велев благодариха на Общински съвет-Разлог и на кмета Красимир Герчев за подкрепата и цялостното модернизиране на болницата.

„Поредната инвестиция на община Разлог в МБАЛ-Разлог е изключително важна и значима – сподели кметът на община Разлог Красимир Герчев. – От една страна улеснява болницата и лекарите в диагностиката, от друга – повишава успеваемостта на лечението на пациентите, но не по-малко важно е, че пациентите ще правят необходимите изследвания тук, без да се изпращат в други лечебни заведения.“

 

RELATED ARTICLES

Most Popular