Monday, May 6, 2024
HomeРегионОбщина Самоков с масови проверки на автобусите за София

Община Самоков с масови проверки на автобусите за София

Експерти от отдел „Транспорт” към Община Самоков започнаха проверки на сутрешните курсове за София. Те се извършват по получени сигнали за недостатъчен капацитет на автобусите и за качване на правостоящи.

 

Проверката в понеделник констатира, че автобусът за София в 6.00 ч. е 23-местен, качили са се 17 пътници. Автобусът в 6.30 ч. е качил 17 пътници при наличност от 28 места. В 7.00 ч. също не е бил запълнен капацитета, като в 23-местния автобус е имало 19 пътници, твърдят от Общината. В 7.30 са пътували 24 лица, при осигурена наличност в превозното средство от 30 седалки. Единствено автобусът в 8.00 ч., който е 28 местен, се е напълнил изцяло, като петима пътници са се качили без да имат осигурени седящи места. Автобусът в 8.30 часа е качил 17 пътници и са останали две свободни места. Като в протокола на проверяващите е отбелязано лошото състояние на превозното средство. В 9,00 часа местата са заети на 50%, тъй като автобусът е бил 48-местен. Проверките ще продължат през цялата седмица, за да се констатира на кой рейс да се направят предписания за по-голям автобус.

Община Самоков ще следи регулярно заради жалби относно транспортното обслужване по линиите, за които има сключен договор с превозвачи. Част от линиите до София се обслужват от превозвачи с договор със Столична община.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular