Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендилОбщински съветник предлага изграждането на атракциони в лесопарк "Хисарлъка"

Общински съветник предлага изграждането на атракциони в лесопарк “Хисарлъка”

Община Кюстендил да кандидатства за два уникални атракциона, които компанията “Уолтопия” планира да изгради безвъзмездно в две български общини. Това предлага общинският съветник инж. Огнян Атанасов. Идеята му е, че на крепостната стена и „Баба Яга“ в лесопарк „Хисарлъка“ може да се изгради един от двата атракциона – Adventure Hub или Ролглайдър.

„Моля всички, които желаят да помогнат, да предоставят безвъзмездно интересни снимки или клипове от дрон на Хисарлъка, които да прикачим към апликационната форма и изпратим на компанията. Моля също така, ако някой прецени, да представи допълнителна информация към апликационната форма, като го направи с различен от основния цвят и да ми го изпрати“, призова инж. Огнян Атанасов.

Отделно от това той подготвя подкрепително писмо, което да внесе на сесията на ОбС-Кюстендил и да бъде гласувано и приложено към апликационната форма при кандидатстването. „Сигурен съм, че с общи усилия ще спечелим конкурса и едно от тези съоръжения ще бъде изградено в Кюстендил“, призова още инж. Атанасов.

Adventure Hub е атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления.

Ролглайдер® е съоръжение за свободно летене, което няма аналог. Ролглайдерът дава възможност на човек да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно и екологично.

Краси Ценкова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular