Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаОгнян Атанасов поема управлението на Кюстендил, Дангов се връща на кметския стол...

Огнян Атанасов поема управлението на Кюстендил, Дангов се връща на кметския стол в Дупница

След 16 години управление на град Кюстендил Петър Паунов загуби битката за кметския стол след проведените в неделя избори.

Избирателите дадоха доверието си на инж.Огнян Атанасов.

Paunov
Снимка – архив

Още преди официалното обявяване на резултатите Паунов написа на профилната си страница във фейсбук: „ЧеститонановиякметнаКюстендил!Благодарязауважението!ОставамВашприятел…“. Пред медиите в Кюстендил той декларира, че ще се оттегли от мястото си във местния парламент и пожела успех на новия градоначалник.

Огнян Атанасов бе издигнат от ПП “Партия на зелените”,издигнат от местна коалиция ГЕРБ (ПП, ПП “Съюз на демократичните сили”, ПП “ВМРО – Българско национално движение”, ПП “Земеделски народен съюз”, ПП “Движение България на гражданите”, ПП “Движение Гергьовден”, ПП “Движение Демократично Действие – ДЗ”, ПП “Български гласъ”, ПП “Български демократичен съюз “Радикали”, ПП “Партия Консервативна България”, ПП “Национално движение за стабилност и възход”, ПП “Съюз на патриотичните сили “Защита”, КП “България на регионите”).

Право на глас имат 63 325 избиратели, по предварителни списъци.Избирателите могат дагласуват в 114 избирателни секции на територията на областния град.

Новият кмет на Кюстендил Огнян Атанасов гласува заедно със своето семейство в една от секциите, разположена в сградата на бившето Основно училище „Даскал Димитри“. Той посочи, че е гласувал за това Кюстендил да бъде едно предпочитано място за живеене и за работа от младите семейства. „Вчера валеше дъжд, днес грее слънце, нека през следващите четири години да грее слънце и в нашата община“, заяви Атанасов.

20 години след поемане на управлението на община Дупница, в кметския стол отново сяда Първан Дангов. Червеният кандидат спечели балотажа с кандидата на ГЕРБ инж. Методи Чимев.

Социалистите възвестиха победата на изборите със заря и шампанско. В първите минути след преброяване на протоколите Дангов гостува в телевизия „Запад“, където благодари на всички, дали гласа си за него в местния вот. Между двата тура той получи подкрепата от независимия кандидат Методи Захаринов, избирателите на партия „Възраждане“, ПП,както и негласната подкрепа на КОД-ВМРО-БВ и ИТН.

Сред най-спешните му приоритети ще бъде състоянието на ВиК-дружеството, подготовка на пътната инфраструктура и училищата за зимния сезон, проверка на финансовото състояние на Общината. Той ще се опита да търси подкрепа от представителите на всички партии в пъстрия нов Общински съвет.

Методи Чимев

„Поздравявам победителя. Надявам се това, което обеща да бъде изпълнено. Благодаря на всички, които подкрепиха моята кандидатура. Да ме извини всеки, който по някаква причина е останал с лоши чувства към мен като кмет. След като това е изборът на хората – приемам, поздравявам и продължавам“, заяви в ефира на тв „Запад“ инж. Методи Чимев. Той съобщи, че ще освободи мястото си в Общинския съвет на следващия в листата на ГЕРБ. Той пожела здрави нерви на новото управление при формирането на мнозинство в местния парламент, изтъквайки, че в него влизат 12 формации. Чимев се обърна към общинските съветници, и ги призова, когато дават клетва да работят за благото на община Дупница, да спазват до край даденото обещание.

Припомняме, че между двата тура на изборите инж. Методи Чимев бе подкрепен от шест формации в местния парламент. Това бяха „Глас народен“, „Бъдеще за родината“, СДС, ДПС, Партията на зелените и РЗС.

Избирателната активност в община Дупница бе 38,50 %. Гласували са 14 801 от имащите право на глас 38 440 души.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular