Monday, May 6, 2024
HomeСпорт„Огражден 1955” запази лидерството в „Струма-2”, голяма част от футболистите на „Беласица-08”...

„Огражден 1955” запази лидерството в „Струма-2”, голяма част от футболистите на „Беласица-08” легнаха болни

На отлично подготвения терен в село Кулата в мач от 9-ия кръг за първенството на „Б” РФГ „Струма-2” се срещнаха отборите на местния „Граничар” и „Огражденец” (Кърналово). Срещата премина под диктовката на футболистите от гостуващия тим, които победиха с резултат 7:1. Атаките пред вратата на домакините се редяха една след друга и зрителите станаха свидетели на общо осем гола в двубоя. За гостите попаденията отбелязаха Мартин Стоев – 3, Тони Забаданов – 2 и Слави Корчев и Филип Бисерков – по едно. За домакините почетното попадение бе дело на Емил Милушев. „Изпаднахме в тежка криза. Правим всичко възможно да се освободим от позастарелите футболисти, като даваме приоритет на местни 16-17-годишни момчета, които се надявам, като понатрупат малко игрови опит, да променят играта в отбора и напролет да изглеждаме другояче. На този етап резултатите не ни интересуват. Трябва да преболедуваме известно време. Това е пътят за в бъдеще отново да се заговори за нас”, сподели старши треньорът на „Граничар” (Кулата) Витко Андонов-Дон Витоне. Кметът на село Кърналово Николай Златков, който следи отблизо развитието на футболния клуб, изказа задоволство от старанието на футболистите, на които бе гласувано доверие в този двубой, и заяви, че в момента във временното класиране са с еднакъв брой точки – 16 – с отборите на „Подгорец” (Коларово) и „Светкавица” (Митиново).
На стадиона в Митиново местният „Светкавица” победи „Стрела” (Петрич) с 5:1. Срещата премина като цяло с превъзходство на футболистите на домакините. По две попадения отбелязаха Ангел Гацев и Георги Кокалков и едно Илиян Златков. „Надиграхме по всички линии отбора на „Стрела” (Петрич). При по-точен мерник можеше да направим резултата още по-убедителен. Футболистите се раздадоха докрай и естествено напълно заслужено спечелихме трите точки”, споделиха от ръководството на „Светкавица”. След тази победа отборът от Митиново е на пето място с 16 точки, а „Стрела” (Петрич) са на 10-о място със 7 точки.
На стадиона в Михнево местният „Ураган” претърпя тежка загуба с 0:5 от отбора на „Огражден 1955” от с. Първомай. Първата част на срещата премина при безплодни атаки от страна на футболистите на двата отбора. Това бе причина двата отбора да се оттеглят на почивка при нулево равенство. След почивката силите на футболистите на „Ураган” (Михнево) се поизцедиха и това бе добре дошло за по-свежия отбор – „Огражден 1955” (Първомай). Антонио Геров направи хеттрик в срещата, отбелязвайки три попадения в 60-ата, 63-тата и 66-ата минута и Кирил Хаджиев в 75-ата и 78-ата минута. С тази победа отборът на „Огражден 1955” е на първо място с 19 точки, а „Ураган” е на 9-о място с 8 точки.
В Марикостиново местният „Струма” вкара 4 на „Подгорец” (Коларово). Отборът на домакините започна без титулярния централен защитник Боби Иванов поради заболяване. Течеше 3-тата минута, когато при атака на домакините Методи Мурлев изпрати топката неспасяемо зад стража на гостите за 1:0. В 6-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на домакините за игра с ръка на Велик Опренов. Точен от бялата точка бе Марин Георгиев-Мерата и резултатът стана 2:0. В 26-ата минута Мерата със самостоятелна акция от средата на терена тръгна директно, излъга трима от противниковите футболисти и опъна мрежата зад стража на „Подгорец” за 3:0. В 57-ата минута Георги Младенов показа, че ненапразно е минал през школата на Христо Стоичков в Етрополе и отбеляза красиво попадение за 4:0. Главният съдия на срещата Георги Сестримски ръководи мача на ниво и изрази своята благодарност за коректното отношение на футболистите на двата отбора и възхищението си от красивите и разнообразни атаки, най-вече по крилата, определяйки двубоя на ниво „В” група. След тази победа отборът на „Струма” е на 6-о място с 15 точки, а „Подгорец” е на трето с 16 точки.
В Кавракирово местният „Вихър” загуби от „Калабак” (Самуилово) с 0:2. Отсъствието на капитана Мартин Бояджиев заради тежка контузия, който е най-добрият футболист на „Вихър”, се отрази отрицателно за качеството на играта. Първия гол в срещата в 3-тата минута отбеляза Кирил Стоименов. Това стана след удар на Радослав Златков, вратарят на домакините изби кълбото и в добавката Стоименов умело прехвърли стража на „Вихър” за 0:1. В 65-ата минута Васил Василев от 25-26 метра с топовен шут насочи директно топката в противниковата врата и тя се спря в мрежата за 0:2. „Заслужена победа. Водехме играта през целия мач. Чест прави на колегите от „Вихър”, че играха много коректно срещу нас”, сподели емблематичният футболист на „Калабак” Стефан Иванов. След този мач отборът на „Калабак” е на 2-ро място с 18 точки, а „Вихър” остана на 7-о място с 12 точки.
Шестият мач по програма на групата между отборите на „Беласица-08” и „Яворница” от едноименното селище не се състоя поради заболяване на голяма част от футболистите на домакините, за което е уведомено ръководството на Областния съвет на БФС-Благоевград.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular