Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилОгромен клон липа падна върху 2-годишно дете в Кюстендил

Огромен клон липа падна върху 2-годишно дете в Кюстендил

Неприятен инцидент станал по обяд в неделния ден в центъра на Кюстендил. От тежестта си огромен клон от липа падна в началото на градинката за отдих пред погледа на десетки минувачи и на метри от сградата на общината. Под клоните се озовало 2-годишно момиченце. То е било издърпано от майка си. По чудо детето е оцеляло, отървало се е само с уплаха.

“Ако не бях издърпала детето, директно клонът го размазваше, защото това е безобразие. Защото куп хора ходят с някакви папки, описват някакви дървета и не се реже. Аз не съм виждала да чистят, освен тези трънаци в градинките”, коментира майката.

Самият кмет Петър Паунов се оказал в близост до инцидента, на разходка с двете си деца. Той бе категоричен, че веднага ще бъдат премахнати всички потенциално опасни дървета и клони, не само в центъра. “Слава Богу, няма пострадали. Детето беше наблизо, но и аз бях на 5 метра с двете деца”, каза градоначалникът.

Екипи на пожарната и на Спасителната служба оградиха мястото с ограничителна лента и незабавно започнаха нарязване на дървото. Близо 8-метровото дървото бе нарязано на трупи и извозено с техника, видя наш репортер.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular