Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаОкончателно: Синът на Каплата невинен за надрасканата кола на Янек Миланов

Окончателно: Синът на Каплата невинен за надрасканата кола на Янек Миланов

Синът на Васил Капланов-Каплата Никола Капланов окончателно е признат за невинен за надрасканата кола на безследно изчезналия Янек Миланов. Окръжен съд – Кюстендил потвърди оправдателната присъда, произнесена от Районния съд в Дупница. 22-годишният Никола бе обвинен, че на 7 май 2020 година в Дупница, ж.к. „Бистрица“, на паркинг пред блок № 45, е повредил лек автомобил марка „Пежо“, собственост на Янек Миланов, чрез надраскване с твърд предмет.Посочените щети бяха оценени в общ размер на 1 150 лв.

През октомври миналата година,  Районният съд в Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев призна подсъдимия Никола Капланов за невинен. Тогава,  на заседанието по делото бяха разпитани вещите лица, които са изготвили експертизите. В съда бяха прочетени и показанията на Янек Миланов, дадени в досъдебното производство. От събраните доказателства, показанията на свидетели, в това число и на собственика на автомобила, не бе доказано по несъмнен начин авторството на деянието. Според Страхил Гошев в съда са били представени само предположения, които не са достатъчни за доказване на извършителя. Сега, Окръжният съд потвърди решението на Районния съд. Пред свидетели Янек Миланов, изразявал съмнения, че вандалските посегателства върху автомобила му може да са поръчани от Васил Капланов Каплата, заради интимните отношения, които поддържал с неговата съпруга. Нямало обаче ясни доказателства, че синът им Никола има отношение към увреждането на автомобила. Записите на камерите били неясни, нямало и преки свидетели на вандалската проява, смята съда.

Припомняме, че Янек Миланов изчезна безследно, след като за последно бе видян да се качва в колата на Васил Капланов Каплата. Това се случи на 31.07.2020 година.

Впоследствие срещу Капланов бяха повдигани обвинения за закани за убийство и незаконно притежание на боеприпаси, по част от които бе оправдан още на първа инстанция.

RELATED ARTICLES

Most Popular