Sunday, May 5, 2024
HomeАктуално от днесОпасен гаф попречи на Ева Вукадинова да се реализира в слалома на...

Опасен гаф попречи на Ева Вукадинова да се реализира в слалома на олимпиадата

Опасен гаф определено провали доброто представяне на Ева Вукадинова в слалома при жените. Дебютантката ни на такъв форум караше стабилно в първия манш до момента в който малко след средата на втората контрола се стигна до куриозния инцидент.

Небрежен отговорник за една от вратите се оказа в близост до нея, а отгоре на всичко бе забравил вътре и ключа за завиване. За да не се контузи тежко Ева не атакува вратата, а мина на разстояние от нея, а след това и спря. По правилник Вукадинова получи шанс отново да стартира, но след последната за манша. Останала почти без сили от слизането и повторното качване българката даде едва 49-о време. Във втория манш Ева пропусна врата по средата на спускането и не завърши. Заради контузията на дясната ръка в гигантския слалом където бе 36-а Вукадинова кара днес с лонгета над ръкавицата.

„Всичко е наред, опитах се да дам максималното. Доволна съм, независимо от случилото се в първия манш, важното е, че съм жива и здрава. Със сигурност и ментално ми повлия случилото се, защото се чувствах добре в първия манш. Можех да се справя по-добре във втория манш. Пожелавам си още такива големи форуми. Със сигурност, ако имам друго участие на олимпиада, ще опитам да съм много по-добре подготвена“, сподели Ева Вукадинова след състезанието. Да я подкрепят на пистата в Янцич от Пекин бяха дошли Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и Боран Хаджиев, кмет на Чепеларе и бивш треньор на олимпийската ни шампионка от Нагано 98 Катя Дафовска.

RELATED ARTICLES

Most Popular