Thursday, May 2, 2024
HomeСпортОпитният отбор на Левски (Крупник) надигра младоците от Вихрен ІІ

Опитният отбор на Левски (Крупник) надигра младоците от Вихрен ІІ

На терена с изкуствено покритие на градския стадион в Сандански се игра мачът от 10 кръг за първенството на А областна група „Струма“ между Вихрен ІІ и Левски(Крупник). В този мач се противопоставиха опитния отбор на Левски и силно подмладения състав на Вихрен ІІ (Сандански).

В отбора на домакините по различни причини не се явиха по-опитните футболисти от набор 2004 и така наставникът на тима Владимир Каракичев бе поставен в крайно неизгодно положение, изграждайки състав от набор 2007 и най-вече 2008г. Неопитността на младите сандански футболисти си казваше думата и независимо от старанието им и желанието за отбелязване на гол, това така и не се случи. В 10-та минута при контраатака на гостите топката попадна у Борислав Николов, който отблизо я изпрати в мрежата на 15-годишния Слави Митрев за 0:1. В 20-та минута нова контраатака на гостите завърши с гол на Румен Атанасов за 0:2. Пет минути по-късно Олег Тошев от отбора на гостите направи резултата 0:3. До края на полувремето в една от атаките на футболистите на домакините Никола Тошев изпрати топката неспасяемо във вратата на Левски(Крупник) за 1:3.

През втората част на мача гостите се затвориха отзад и разчитаха на контраатаки при появили се свободни пространства. Младите възпитаници на Владимир Каракичев даваха всичко от себе си, но неопитността и неточността в последния пас при обстрелване на противниковия вратар бе причина нападателите на Вихрен ІІ, най-вече пропуските на Илия Николов и Илия Колев, да не се отбележат нови голове във вратата на гостите.

Този мач бе ръководен очаквано на ниво от силно прогресиращия петрички футболен арбитър Благовест Танев.

„Не успяхме да се противопоставим както трябва  на опитния отбор на „Левски“ Крупник. Не се явиха по различни причини футболистите от набор 2004 и това даде своето негативно отражение. Головете ни бяха отбелязани повече след центрирания от статични положения. Иначе нашите момчета владееха повече топката. Футболистите на „Левски“ Крупник бяха по-добре физически, по-опитни и естествено създаваха повече голови ситуации. През втората част на срещата се затвориха с цел запазване на резултата. За жалост, нашите неопитни момчета не се възползваха от ситуацията. Гледаме напред. Дано за в бъдеще да се прояви по-голяма сериозност и да се противопоставяме на противниковите отбори с по-опитни футболисти. Вратарят и защитата ни в този мач бяха от набор 2008 година“, сподели Владимир Каракичев.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular