Витоша победи Кюстендил с 2:1 и излезе от опасната зона

Кристиян Узунов, снимка - Facebook

На стадион „Летище“ се игра мачът от 17-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига между отборите на Витоша(Бистрица) и ФК Кюстендил от едноименния град. Мачът беше от важно значение за отбора на домакините, които само при победа съхраняваха надеждите си за излизане от опасната зона на изпадащите. За отбора на гостите срещата беше за престиж и подобряване на класирането.

Двубоят започна равностойно. В 9-а минута след центриране отдясно от корнер, Майкъл Георгиев от Кюстендил остана непокрит и простреля вратаря на Витоша Калоян Петков за 0:1. В 20-а минута при бърза атака на домакините Георги Амзин насочи топката към Димитър Горанов и той с шут по диагонала я изпрати в мрежата на Кристиан Дончев за 1:1. В 42-ра минута главният съдия Иван Донев отсъди съвсем правилно дузпа за отбора на Витоша за спъване на Димитър Горанов. Георги Амзин изпрати високо топката в аут от бялата точка и проигра шанса за покачване на резултата.

През втората част на мача футболистите от Бистрица заиграха с голям хъс за победа. В 49-ата минута след атака по десния фланг Джулио Чарлов насочи топката по земята зад защитата на гостите и Димитър Горанов от движение уцели дясната странична греда зад вратаря Кристиан Дончев. В 53-а минута при нова атака за отбора на Витоша по десния фланг последва прострелно центриране по земята и Любомир Сарафски с крак изпрати топката в мрежата на вратаря Кристиан Дончев за 2:1. Последваха още две чисти голови положения за отбора на домакините, но те не доведоха до промяна на резултата. В 90-а минута Радослав Илиев от отбора на Витоша изскочи сам срещу вратаря на ФК Кюстендил Кристиан Дончев и бе повален от Евгени Гроздин, който за това получи червен картон от главния арбитър Иван Донев.

Така при резултат 2:1 за отбора на Витоша отлично ръководещият мача Иван Донев, асистиран от Георги Стоянов и Феим Мустанков, изсвири последния съдийски сигнал.

След мача старши треньорът на Витоша Кристиян Узунов сподели: „Спечелихме три точки срещи единия от добрите отбори в групата. Поздравявам футболистите, на които гласувах доверие в този мач, за желанието и хъса за победа. Това бе най-добрият ни мач от началото на настоящото първенство. В събота ще гостуваме на отбора на Банско.

С тази победа отборът на Витоша е на 14-о място с 18 точки, а ФК Кюстендил са на 8-мо място с 26 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ