Friday, May 10, 2024
HomeСпортОспорвани двубои и жестоки битки очакват отборите от ЮЗ Трета лига до...

Оспорвани двубои и жестоки битки очакват отборите от ЮЗ Трета лига до края на Първа фаза в първенството

До 11 март приключват официалните и отложените от есента срещи на отборите, участници в групи А и Б на ЮЗ Трета лига. Както е известно, само първите пет, заели място в таблицата на двете групи, добиват право за участие в по-нататъшната втора фаза, от която зависи кои ще бъдат новите членове на Втора професионална лига от следващото първенство. Очертава се гореща пролет. Към всички ръководители, треньори и капитани на отборисе обърнахме със следните въпроси:

-Има ли желание и нагласа отборът ви да се бори за класиране сред първите пет?

-Ще продължавате ли участието си във втората фаза на първенството?

-Кои са основните ви съперници за постигане на целта?

А ето какво споделиха:

ФК Марек: „В момента сме водачи на таблицата в група А. На първо време трябва да доизиграем успешно остатъка от срещи от първата фаза, да се класираме сред петте тима и естествено да продължим по-нататъшната втора фаза. Имаме поставена цел, а тя е заемане на място, даващо право за влизане във Втора професионална лига от следващото първенство. Основните ни противници за реализиране на целта са Чавдар (Етрополе) и Балкан (Ботевград)”.

ФК Чавдар (Етрополе): Отборът заема второ място в таблицата на А група от ЮЗ Трета лига. Има отложен мач от есента срещу Славия II в София, и естествено срещите по програма до края на първата фаза. От треньорския щаб споделиха, че играят мач за мач и във всеки един от тях ще търсят спечелване на максимума. На първо време ще гонят класиране сред първите пет, а след това ще се включат в битката във втората фаза за спечелване на достойно място. Основни съперници са им отборите на Сливнишки герой, Славия II и Марек.

ФК Балкан (Ботевград): От оставащите четири срещи ще изиграят три мача, като в единия кръг почиват. От треньорския щаб споделиха, че ще гонят спечелване на 9 точки от трите срещи. „Надяваме се да се класираме спокойно сред първите пет на първата фаза на първенството. След това ще положим максимум усилия да продължим победния си ход и през втората фаза, за да постигнем целта си, а тя е класиране на върха на таблицата и естествено, озоваване във Втора професионална лига”.

ФК Сливнишки герой (Сливница): „Целите, които преследваме на първо време, са да се озовем сред първите пет отбора в крайното класиране на първата фаза. Основните ни съперници са Славия II, Марек и Чавдар”.

Славия II(София): Имат един отложен мач от есента плюс останалите по програма. Целта, поставена от ръководството, е да се обиграват младите таланти и подават кадри за представителния тим. Естествено, във всеки един мач ще се гони спечелване на максимума от три точки и класиране сред първите пет през първата фаза на първенството. Поставена цел за влизане в по-горна група на този етап няма.

ФК Банско Тийм: В момента делят 5-то място със Славия II с по 25 точки. Поставената цел от ръководството на клуба е да спечелят четирите срещи до края на първата фаза, в които ще домакинстват на Левски (Раковски) и Сливнишки герой (Сливница) и ще гостуват на Септември II(София) и Ботев (Ихтиман). Основните им съперници за реализиране на целта, според ръководството, са отборите на Сливнишки герой и Славия II.

ФК Кюстендил: Отборът в момента заема първото място във временното класиране в група Б. Поставената цел от страна на ръководството е класиране сред първите пет в таблицата в края на първата фаза и естествено включване в битката през втората фаза за заемане на колкото може по-предно място в крайното класиране. За основен съперник считат отбора на Вихрен (Сандански), който според тях е финансово много стабилен, разполага с доста опитни футболисти, със стаж в професионалния футбол. Друг съперник им е отборът на Костинброд.

ФК Вихрен (Сандански): Отборът заема второ място във временното класиране, но е с отложени мачове. Стартират с отложения мач срещу ЦСКА II на стадиона в Панчарево. Подхожда се много сериозно и отговорно от всички в клуба. Целта, поставена пред треньорския щаб, е спечелване на всички срещи до завършека на първата фаза на първенството. Основни съперници на отбора са ФК Кюстендил и ФК Костинброд. Във втората фаза на първенството ще се гони класиране, даващо право за влизане във Втора професионална лига от следващото първенство.

ФК Костинброд: Отборът стартира с отложен мач срещу Лески II на Герена. Имат и още един отложен мач – следващата сряда срещу ЦСКА II. До края на първата фаза ще се гони спечелване на максималния брой точки, за да се озоват сред петте в таблицата с право за включване в битката за участие във втората фаза на първенството. Като основни съперници считат отборите на Вихрен и ФК Кюстендил.

ФК ЦСКА II: Дубълът в момента е на 4-то място в група Б на ЮЗ Трета лига с 24 точки. Предстои изиграване на два отложени мача – срещу Вихрен като домакини и срещу Костинброд като гости, плюс останалите мачове по програма до края на първата фаза. О треньорския щаб споделиха, че целта, поставена от ръководството, е да се обиграват младите таланти от ДЮШ на клуба и да се подават футболисти за представителния тим. Поставената цел на първо време е класиране сред първите пет в края на първата фаза на първенството.

Рилски спортист (Самоков): Отборът в момента дели 5-то място с Оборище (Панагюрище). Целта, поставена пред треньорския щаб, е да се озове тимът сред първите пет в края на първата фаза и след това – включване в битката за класиране в челото на таблицата. За основни съперници считат отборите на ФК Кюстендил, Вихрен и Костинброд.

Оборище (Панагюрище): Отборът в момента дели 5-то място с Рилски спортист Самоков с 24 точки. Независимо от недостатъчната финансова обезпеченост, президентът на клуба и старши треньорът създават организация за спечелване на всички срещи до края на първата фаза на първенството и естествено класиране сред първите пет, място, даващо право за участие във втората фаза на първенството. На този етап други цели няма.

Септември(Симитли): Тимът заема 7-мо място във временното класиране с 22 точки. „Предстои ни много жестока битка срещу отборите на Оборище, Рилски спортист и Левски II. Не бива да отписваме от битката и отбора на ЦСКА II. Всичко, каквото зависи от нас, ще го направим. Ако се получи, ще бъде добре дошло за нас, ако не – ще си вземем съответните поуки за подобряване на бъдещата работа“, заявиха от ръководството на клуба.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular