Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаОсъдиха на пробация 66-г. Димитър от Мурсалево, заплашвал с убийство кмета Робертино...

Осъдиха на пробация 66-г. Димитър от Мурсалево, заплашвал с убийство кмета Робертино Киров

Мъж от Мурсалево получи присъда заради закана за убийство към кмета на кочериновското село Робертино Киров. „Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „пробация“ за срок от 10 месеца на мъж, който се призна за виновен в престъпление против личността – закана за убийство.

Димитър Б. (на 66 години, осъждан) на 29.05.2019 г., пред кметството на с. Мурсалево, община Кочериново, се е заканил на Р. К., в качеството му на длъжностно лице – кмет, по повод изпълнение на службата му – с престъпление срещу личността му –  причиняване на телесна повреда и с убийство, като му е заявил „К……, ще те пребия, ще ти …. м……. , аз теб ще те убия“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му в Р.М.К.”, съобщиха от ведомството.

За това престъпление на подсъдимия Димитър Б. е наложено наказание “пробация”. Пробационните мерки са задължителна регистрация по постоянен и настоящ адрес за срок  от 10 месеца, като периодичността на изпълнение на тази мярка да бъде два пъти седмично, и задължителни периодични срещи с пробационен служител – за срок от 10 месеца.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular