Friday, May 10, 2024
HomeКриминалниОсъдиха условно двама шофьори, карали пияни, дама, седнала зад волана дрогирана, също...

Осъдиха условно двама шофьори, карали пияни, дама, седнала зад волана дрогирана, също отнесе наказание 

Наказание „лишаване от свобода“ за 9 месеца, чието изпълнение се отлага за изпитателен срок от 3 години, постанови Районен съд – Кюстендил, съобщиха от ведомството. Решението, взето под председателството на съдия Светослав Петров, е за 27-годишния Вергил И. Съдът одобри споразумението, постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия.

Вергил И. се призна за виновен в това, че на 01.01.2020 г. е управлявал лек автомобил Сеат с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно – 2,25 на хиляда, което е   престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Подсъдимият ще изтърпи и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 14 месеца.

Районен съд – Кюстендил одобри и споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Виктор А., който също се призна за виновен в престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК (управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила), съобщиха още от ведомството. От решението на съдебния състав, председателстван от Светослав Петров, става ясно, че подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за 3 месеца. Изпълнението и на това наказание се отлага за изпитателен срок от 3 години. Изправеният на подсъдимата скамейка е наказан и с „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 8 месеца.

Виктор А. (на 36 години) се призна за виновен в това, че на 26.01.2020 г. в гр. Кюстендил е управлявал лек автомобил Мерцедес с концентрация на алкохол в кръвта от 1,41 на хиляда.

Диляна А. получи наказание „лишаване от свобода“ за 3 месеца, изпълнението на което се отлага за от 3 години. Същата получи и наказание „лишаване от правото да управлява МПС“ за срок от 7 месеца. Това решение също е постановено от Районен съд – Кюстендил. Подсъдимата признава вината си – управление на МПС след употреба на наркотични вещества – амфетамин, пред състава, председателстван от съдия Николай Николов. Престъплението е извършено на 23.01.2020 г. в Кюстендил. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимата.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular