Sunday, May 5, 2024
HomeСпортОтборът на ”Пауталия" трети на националното отборно състезание по шахмат за хора...

Отборът на ”Пауталия” трети на националното отборно състезание по шахмат за хора със зрителни увреждания в Кюстендил

Купа „Пауталия” спечели силният тим на Варна, домакините със злато за Александър Костов, бронз за Кънка Витова и Динко Даскалов

 

Отборът на ”Пауталия” се нареди трети на националното отборно състезание по шахмат за хора със зрителни увреждания за купа “Пауталия”, което се проведе в „Парк хотел Кюстендил“. Надпреварата, организирана от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005”, откри кметът на община Кюстендил Петър Паунов, а арбитър на състезанието беше Асен Анев, съдия републиканска категория.

Домакините участваха с два отбора – „Пауталия” с капитан Динко Даскалов и „Руен” с капитан Венцислав Анакиев, като отборът на „Руен” остана на петото място в турнира. Традиционната надпревара уважиха още отбори от Варна, Плевен, Благоевград и София.

Купа „Пауталия” замина за силния отбор на Варна.

Състезанието са проведе на четири дъски и имаше класация и по дъски. Златен медал на четвърта дъска грабна Александър Костов от отбор „Пауталия”. Бронз на трета дъска за Кънка Витова, а на втора дъска Динко Даскалов също спечели третото място. И двамата са от „Пауталия”. Наградите бяха връчени от Борислав Лазаров като член на УС на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания” и Кънка Витова – председател на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005”-Кюстендил и организатор на състезанието.

“Всички останаха много доволни от обстановката в хотела, от обслужването и организацията на състезанието. Доволни сме, че отново наш отбор намери място сред най-добрите три тима в турнира”, сподели Кънка Витова.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular