„Беласица“ спечели дербито с „Вихрен“ с два гола на Васил Тачев

Нападателят има в сметката си 11 гола  и е едноличен голмайстор в отбора на домакините

 

С два гола на Васил Тачев, отбелязани в 59-ата и 85-ата минута, отборът на „Беласица“ спечели регионалното дерби срещу „Вихрен“ в мач от 32-рия кръг на ЮЗ трета лига.

Срещата започна с по-добри атаки на отбора на „Вихрен”, но ударите на нападателите им Даниел Пехливанов и Антонио Ласков (с много добри прояви в срещата) бяха отразени навреме от вратаря на домакините Кирил Георгиев. Постепенно домакините изравниха играта и опитаха да отбележат първи гол, но не успяваха. В 28-ата минута Васил Тачев и Запро Динев се озоваха в удобни позиции за стрелба срещу вратаря Стефано Кунчев, но центриранията им в наказателното поле на гостите не донесоха попадения заради липсата на съсредоточеност от страна на колегите им. В 42-рата и 44-тата минута Дани Пехливанов центрира в наказателното поле на домакините към Кирил Николов, който не успя сам срещу вратаря Кирил Георгиев. Антонио Ласков от фаул извиси топката над изградената от петричкия тим стена и насочената топка в горния десен ъгъл бе избита по блестящ начин от вратаря на домакините Кирил Георгиев. В самия край на първата част на срещата след центриране от 40 метра в наказателното поле на гостите Васил Тачев с глава отклони кълбото, но Стефано Кунчев не допусна топката зад себе си.

През втората част на срещата треньорите на двата отбора Данаил Бачков и Панталей Маникатов извършиха по три смени. Те дадоха шанс за игра на част от резервните в този мач състезатели.

При отбелязването на първия гол в двубоя се случи нещо неочаквано за привържениците на домакините. В 56-ата минута след центриране на Антонио Ласков в наказателното поле на „Беласица“ капитанът Любомир Граминов се наведе и пропусна топката и това бе добре дошло за Стоил  Николов, който умело прехвърли вратаря Кирил Георгиев за 0:1. Радостта на гостите бе кратка. В 59-ата минута Ивайло Самарджиев отдясно изведе зад гърба на защитата на гостите Васил Тачев и голаджията изпрати неспасяемо топката в долния десен ъгъл на Стефано Кунчев за 1:1. В 85-ата минута отново след центриране Ивайло Самарджиев отляво насочи кълбото към Васил Тачев, който с десния крак го изпрати в мрежата на Стефано Кунчев за 2:1. Радостта на зрителите на стадиона бе голяма, защото се спечели дербито на кръга от страна на „Беласица“ срещу съседите от Сандански.

С тези две попадения Васил Тачев вече с 11 гола и е едноличен голмайстор в отбора на домакините. Следващият мач на „Беласица“ ще бъде в Коларово срещу „Ботев“ (Ихтиман), а „Вихрен“ приема отбора на „Свобода“ (Пещера).