Thursday, May 2, 2024
HomeАктуално от днесОткриха две тела в Пирин, едното е на изчезналия 70-годишен турист

Откриха две тела в Пирин, едното е на изчезналия 70-годишен турист

За втория мъж няма данни да е бил издирван
Планинските спасители откриха тялото на изчезналия на Коледа в Пирин Пламен Христов. До него обаче е открит още един мъртъв мъж. За него няма информация, че се издирва. Предполага се, че е човек, който е тръгнал да търси Пламен Христов, предаде Нова.

Спасителите преглеждали кадрите, заснети през изминалите дни с дрон, когато видели на записите труп. Веднага група от 20 спасители, чиито животи са поставени под риск, тръгнала към мястото, където се натъкнали на тялото на изчезналия под връх Вихрен Пламен Христов. В близост до него видели и трупа на непознат мъж. Очакваше се двете тела да бъдат извозени до МБАЛ Благоевград, но липсва снежна покривка и моторните шейни не могат да бъдат включени в акцията. „Времето, в което ще продължи акцията, се удължава с поне 12-20 часа, че и повече. В един изключително труден терен, изключително рисков терен, терен, който рискуване животите на планински спасители, които безвъзмездно правят това, което правят в момента. И всъщност не срещаме разбиране”, коментира ситуацията директорът на ПСС към БЧК Емил Нешев. От Планинската спасителна служба призовават никой да не издирва изчезналите през последните дни хора, защото това може да бъде много опасно.

Вторият загинал в Пирин май е македонец

Вторият мъж, чието тяло бе намерено днес в Пирин, вероятно е македонски гражданин.  У него са открити македонски денари. Полицията проверява хотелите в района на Банско и Сандански, скоро се очаква да бъде идентифициран и по снимката му. В полицията не е заявено изчезване на мъж от околностите. Преди 2 часа планинските спасители от Банско, Сандански и Разлог откриха в улей под Вихрен към Влахи две тела. Едното е на изчезналия преди седмица Пламен Христов, а за второто не са и подозирали. Най-вероятно вторият мъж е видял падналия Пламен и се е опитал да му помогне.

С хеликоптер свалят двете тела, намерени в Пирин

Мястото, където са открити телата, е труднодостъпно и на планинските спасители ще им отнеме часове, за да свалят починалите, заради това е потърсена помощта на хеликоптер. С хеликоптер свалят двете тела, намерени в Пирин, съобщава още 24 часа.

RELATED ARTICLES

Most Popular