Friday, May 3, 2024
HomeСкоростиALFA ROMEO GIULIA SWB ZAGATO: КРАСОТАТА НЯМА ГРАНИЦИ

ALFA ROMEO GIULIA SWB ZAGATO: КРАСОТАТА НЯМА ГРАНИЦИ

Италианското дизайнерско студио Zagato представи страхотен автомобил с две врати, базиран на Giulia.

Alfa Romeo и Zagato имат дълга съвместна история, от която са възникнали няколко уникални модела в малки серии. Нов проект е обявен за 2023 г. като част от тази италианска връзка. С много малки тийзъри, някои от които публикувани случайно, Zagato води своите фенове към представянето на Alfa Romeo Giulia SWB Zagato, което очакваме през първото тримесечие на 2023 г.

Двуврата и с по-късо междуосие

Съкращението SWB също дава първата ясна индикация за това, което ни предстои. SWB означава Short Wheel Base – т.е. скъсено междуосие. Купето ще разполага и само с две места. Отзад се простира клетка за безопасност. Alfa Romeo също имаше Giulia като купе в списъка си с желания преди много време, но наследникът на GTV, за който се говори от 5 години от FCA, така и не се появи. Със своята Giulia SWB обаче Zagato изглежда възнамерява да направи точно това. Zagato клони към щедро използване на въглерод. Освен традиционното Scudetto, ръбатият преден дизайн не трябва да има много общо с лицето на Giulia. В допълнение, различни вентилационни отвори прорязват предната и задната част.

Разбира се: Битурбо V6

Също така е ясно, че Giulia SWB Zagato ще бъде оборудвана с известния 2,9-литров туин-турбо V6 от рафта на Alfa. В най-мощния си вариант той разполага с 540 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Още няколко коня може да галопират при Zagato. Засега не е известно дали Giulia SWB Zagato ще бъде единичен модел или ще излезе на пазара като малка серия. През 1963 г. дебютира Giulia TZ, а Giulia SWB Zagato се появява тъкмо навреме за 50-ия рожден ден на модела./ams.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular